Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 20. 7. 2023.

| Društvo

Dan posle oluje - delovi Niša bez struje, poplave, krov na ulici i zatrpani automobili

Autor:Jovana Stojanović, Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
nevreme 22a
Vatrogasci intervenisali više od 20 puta; foto: JV

Poplavljene ulice, oboreni bilbordi, pokidani kablovi, lišće i grane na kolovozu, odvaljeni krovovi, polomljena stabla i automobili zaglavljeni ispod njih - slika je dan nakon nevremena koje je u sredu uveče pogodilo Niš i okolinu. Na terenu su ekipe JKP Parking servis i JKP Mediana. Vatrogasci su sinoć intervenisali više od 20 puta, pojedini delovi grada još nemaju struju, a iz kolika je materijalna šteta - još nije poznato.

nevreme 2 Poplavljene pojedine ulice; foto: JV / Tamara RadovanovićNajviše je usled nevremena "stradalo" drveće. Vetar ga je lomio u skoro svim delovima Niša - u Generala Milojka Lešjanina, Vardarskoj, na Bulevaru Nemanjića i u okolnim ulicama, u 63. Padobranske brigade, u spomen-parku Bubanj, Nikole Kopernika, Vojvode Mišića, kao i u Babičkog odreda, gde je lipa od oko 10 metara pala preko ulice i pokidala glavni vod struje za celo naselje, kako javlja čitalac.

I u parku Čair drvo je palo nedaleko od trafoa kod spomenika sestrama Baković, a u Sarajevskoj su grane "zatrpale" automobil, dok su betonska i drvena bandera takođe oštećene, pa je na terenu ekipa EPS-a. Stanari te ulice i dalje nemaju struju, a nemaju je i neki od drugih delova grada.

Zgrade u Panteleju, u Vase Pelagića od broja 70 do 82, nemaju struju. Uporno zovem EDB ali su im sve linije zauzete već više od dva sata. Kako da prijavimo da nemamo struje - pita čitalac.

nevreme 30 "Odleteo" krov; foto: JV / Sonja VidojkovićOboren je i bilbord kod novog parka kod Delte, a u duž celog Bulevara Nemanjića po kolovozu su lišće i grane, dok je deo još uvek pod vodom. Poplavljena je još i Romanijska. U Vojvode Putnika se kablovi sa bandera "vuku" po ulici i trotoarima. Na trotoarima su i suncobrani nekih kafića u Dušanovoj ulici, a nedaleko odatle, u Nikole Pašića, radnici Parking servisa nameštaju iščupani saobraćajni znak.

Svuda po gradu su slike poput postapokaliptičnih. Kao dan posle sutra. Sad je i malo jasnije zašto je ova gradska vlast posekla drveće po gradu - da ne pada kad bude ovakvo nevreme - kaže građanin.

nevreme 4 Oboren bilbord; foto: JV / Tamara RadovanovićPrema zvaničnim informacijama niške policije, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica imali su više od 20 intervencija u toku noći i niko na terenu nije povređen, ali jesu odlazili do ambulante Hitne pomoći. Za sada nije poznato kolika je materijalna šteta.

U najvećem broju slučajeva radilo se o uklanjanju stabala sa kolovoza i grana sa vozila. Brzom intervencijom pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica su posledice uklonjene. U nekim ulicama je do uklanjanja stabala sa kolovoza saobraćaj bio preusmerivan na druge ulice. Takođe, prijavljen je i pad drvene bandere u Somborskoj ulici i oštećeni su telekomunikacioni kablovi - navode iz policije.

nevreme 19 "Parking servis" na terenu; foto: JV / Tamara RadovanovićIz Štaba za vanredne situacije i Elektrodistribucije još nema zvaničnih informacija, a novinari Južnih vesti još čekaju i odgovore iz Mediane.

Iz JKP Mediana objavili su na društvenim mrežama fotografije na kojima se vidi da su uklanjali palo drveće i grane sa puta u Vojvode Mišića 3, Hajduk Veljkovoj 79, u Nikole Kopernika, kod kafane Stara drina, na Mramorskom brdu, u Kralja Stefana Prvovenčanog 2, na Panteleju i u Brzom Brodu. Na video-snimcima koje su objavili na terenu se vide v. d. direktora Ivan Mihajlović i gradski većnik Nenad Stanković.

Sve saobraćajnice u Nišu i okolini su prohodne, u toku dana nastavićemo sa otklanjanjem komunalnih problema nastalih usled nevremena i jake oluje - napisali su iz JKP Mediana.

nevreme 18 "Ležeći" suncobrani; foto: JV / Tamara RadovanovićNa zvaničnom sajtu Parking servisa istaknuto je da će danas raditi na zameni sijalica po prijavama građana u opštini Medijana, kao i na otklanjanju kvarova na javnom osvetljenju u selima Lalinac, Trupale, Vrtište, naselju Deveti maj i u Beogradskoj ulici. Najavljuju i popravku saobraćajnih znakova u Dušanovoj, Kosovke devojke i na Trošarini.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pitam za drgarucu, D . S.

    21:07 // 20. 7. 2023.

    Da li su svi investitori dobro ?

  • mile

    16:18 // 20. 7. 2023.

    Rečeno je da nevreme ide ka istoku, na rmhz-u bez obaveštenja, pratio sam kao i uvek zbog poplava i rekoh dobro je ide na gore. Kad sam osetio vetar tačno znao sam da će biti belaja i redom sam svima koji obaveštavaju o vremenu po spisku, zbog neobaveštavanja. Niš nije na istoku!!!

  • Qgo

    13:04 // 20. 7. 2023.

    Sve, sve, ali za bilborde ne da sam se nasekirao nego ne umem da vam ispricam...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: