Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:24, 17. 11. 2022.

| Društvo

"Dani šušenice" za vikend u Dimitrovgradu, prvog dana koncert Miroslava Ilića

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Očekuju se turisti iz Bugarske
Očekuju se turisti iz Bugarske; ilustracija; foto: Turistička organizacija "Caribrod"

Šesta po redu gastronomska manifestacija "Dani caribrodske šušenice" održaće se 19. i 20. novembra u Dimitrovgradu, a pored izlagača šušenice kojih će biti oko 50, moći će da se probaju i kupe i drugi proizvodi poput sireva, kačkavalja, rakija, vina, prerađevina od voća i povrća i raznih proizvoda iz domaće radinosti.

Manifestacija se održava nakon 2 godine pauze zbog kovida, a posetioce očekuju poznate vinarije, mlekare sa autentičnim proizvodima, domaći proizvodi od mesa, od kojih se naravno izdvaja - sušenica ili dimljeno svinjsko meso.

"Šušenicijada" će i ovog puta okupiti proizvođače i goste na 2 lokacije - u sportskoj hali u SC Park biće smešteni proizvođači šušenice, kao i oni koji će izlagati i prodavati ostale proizvode od mesa, mlečne proizvode, vina i rakije, dok će proizvođači prerađevina od voća i povrća, suvenira, grnčarija i ostalih proizvoda domaće radinosti, svoje mesto imati u Balkanskoj ulici.

Kao i prethodnih godina dodeliće se 3 nagrade u kategoriji "najblaga šušenica" i jedna nagrada za najbolje uređen štand, a za najmlađe posetioce biće održana i škola kuvanja, gde će sa poznatim kuvarom Stambolom Geštamovim naučiti nešto novo o kuvanju.

Organizatori očekuju i veliki broj turista iz susedne Bugarske, gde se prethodnih dana i promovisala manifestacija, a korist očekuju i lokalni ugostitelji od velikog broja gostiju.


Miroslav Ilić, DJ i lokalni bendovi zaduženi za dobru atmosferu

Balkanska ulica, centralna ulica u Dimitrovgradu, zatvoriće se za saobraćaj u petak, 18. novembra, od 23 sata i tako će ostati naredna 2 dana. 1 Miroslav Ilic foto aleksandar kostic Miroslav Ilić nastupa u Dimitrovgradu; foto: Aleksandar Kostić

Tamo će se naći štandovi, a na njenom kraju, u centru grada, prvog dana od 18 sati svoj koncert imaće Miroslav Ilić, poznati pevač narodne muzike. Za dobru atmosferu tokom celog dana pobrinuće se Caribrodski orkestar, Smilovska banda, lokalni bendovi i Kulturno umetničko društvo Caribrod sa spletom igara.

Nakon koncerta Miroslava Ilića organizovana je u žurka iznenađenja za one mlađe i ljubitelje elektronske muzike - svoj nastup imaće DJ Marko Škorić iz Beograda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zarko

    06:23 // 19. 11. 2022.

    A njegov zet pritajeni DS. Zbog takvih je opozicija tu gde jeste.Nije narod kriv.Dojadili ili kako hocete dosmrdeli sa talom.

  • Goci

    01:06 // 19. 11. 2022.

    Sušenica a šušu...nešto

  • cirkus&vasar

    11:23 // 18. 11. 2022.

    Banicijada,vurdijada,festival kackavalja,festival peglane,kupusijada...i nikad vise gladnijeg naroda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: