Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 2. 10. 2020.

| Društvo

Dekan DIF-a: Cena prijave za oktobar 2 uvećana prošle godine, to je rok za pojedine studente, ne za one vredne

Autor:T.T.Izvor:Južne vesti
DIF
Odluka za oktobar 2 doneta prošle godine;foto: J.C.M.

Nakon što su se neki od studenata niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja žalili jer im je za drugi oktobarski ispitni rok dva puta povećana cena prijave po ispitu, dekan Milovan Bratić tvrdi da je odluka o ceni doneta prošle godine zajedno sa Studentskim parlamentom, a da se od ove godine primenjuje za ispitni rok oktobar 2. Ovaj rok je, kaže, dodatni, te je samo za neke studente koji nisu uspeli da skupe bodove za samofinansirajuće studije ili budžet, dok nije za vredne akademce.

Studenti su se požalili jer nisu dobili obrazloženje zašto je cena prijave po ispitu za drugi oktobarski ispitni rok povećana sa 1.000, kako je bilo prethodnih godina, na 3.000 dinara, te od 2.000 za ispite koji su prijavljeni više od četiri puta na 4.000 dinara. Međutim, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Milovan Bratić tvrdi da je ova odluka doneta još prošle godine. Iako je prema rečima studenata i Studentski parlament uputio molbu da se cena smanji, Bratić ističe da je odluka zajednička.

Odluka o visini školarine i naknadama troškova fakulteta je donešena zajedno sa Studentskim parlamentom 4. jula 2019. godine i ona je počela da se primenjuje od 1. oktobra 2019. godine. Znači u prošloj godini su studenti plaćali ispite u ovom roku po staroj ceni jer se odluka koju smo doneli jula odnosila na ovu školsku godinu i ona važi za ovu školsku godinu i za ubuduće - ističe Bratić.

Oktobar 2 je, kaže, dodatni ispitni rok koji omogućava nekim studentima koji nisu skupili dovoljno bodova za samofinansirajuće studije ili budžet za narednu godinu.

Oktobar 2 je rok koji se uvek plaćao i plaćaće se, zato što je to rok samo za neke, pojedine studente i nije za one akademce koji su bili vredni i radni tokom čitave godine. Imali su dodatne rokove, ponuđene su im sve mogućnosti da ne dođu do situacije da ispite polažu u oktobru 2. Pretpostavljam da oni studenti koji su radili, nisu došli do ovog roka – objašnjava Bratić.

Dodaje da svaki student ima pravo da prenese besplatno dva ispita u sledeću godinu, te da studenti imaju tri puta besplatno pravo da izađu na ispit bez obzira da li su na budžetu ili su samofinansirajući.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oblak

    14:58 // 3. 10. 2020.

    Potrebe za "difovcima" su male, a hiperprodukcija ovog kadra je ogromna. Beograd, N. Sad,Nis, Leposavic.Ne gubite vreme. Sa diplomom ovog fak. postacete dozivotni stanovnici biroa za nezaposlene.

  • Sanja Kuljanin

    19:31 // 2. 10. 2020.

    Sramota,zasto onda uopste drugi ispitni rok,samo da se uzme novac.Koji procenat studenata je ocistio sve ispite...

  • Ninoslav Ilic

    16:13 // 2. 10. 2020.

    Svaki student je vredan student, bez obzira u kom roku je dao svoje ispite.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: