Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:12, 13. 11. 2019.

| Društvo

Radnici leskovačke "Jure" nezadovoljni prevozom, blokirali polazak autobusa

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
jugotrans autobusi
"JUgotrans" vozi do Gradanice, Brijanja i Niša, foto: printskrin

Loši uslovi prevoza i promena datuma kada mogu kupiti mesečnu kartu, primorala je radnike Jure u Leskovcu da na sat vremena blokiraju polazak Jugotransa koji ima nekoliko linija u prigradskom prevozu. Vlasnik firme kaže da cene nije menjao od 2015. godine i da ne vidi u čemu je problem.

Autobusi bez klime, visoke cene karata i kupovina istih 1. u mesecu problemi su radnika koji ovim prevoznikom putuju do Gradanice, Brijanja i Niša. O ovim problemima, kažu radnici, hteli su da pričaju sa vlasnikom, ali on odbija da razgovara sa njima.

Problem je jer nam platu uplaćuju posle 1. i mi nekad nemamo novac da je kupimo tad, zbog čega nam je odgovaralo da je uzimamo na pola meseca i da važi do polovine sledećeg. Ne znamo kako ćemo sada da rešimo to. Kupovina polumesečne karte nam se na isplati - kažu radnici.

Iako još pre 4 godine, problem im je i što su cene karata “skočile”, kažu radnici, ali i to što im poslodavac i dalje za putne troškove daje kao i pre poskupljenja.

Meni je ranije na ime putnih troškova firma plaćala 3.000 dinara, što je bilo za 300 manje od cene karte. Od poskupljenja pre par godina za prevoz na mesečnom nivou moram da izdvojim oko 5.000 dinara, što je mnogo - priča jedna radnica.

Radnici su zbog toga, nezadovoljni uslovima, blokirali polazak autobusa na sat vremena, a još se ne zna, kako sami kažu, da li će zbog ovoga protestovati i danas.

Na osnovu čega se preračunavaju putni troškovi, da li se usklađuju sa važećim cenovnicima autoprevoznika i kako će poslodavac rešiti problem radnika, pitanja su koja su upućena kompaniji Jura i očekuju se odgovori.


Vlasnik “Jugotransa”: Cene nisu menjane od 2015. godine

Direktor preduzeća koje radnike prevozi na relacijama od Leskovca do Gradanice, Brijanja i Niša Novica Mladenović kaže da su, zbog poboljšanja poslovanja, morali da promene datum izdavanja karata i da se one sada izdaju kao i kod ostalih - 1. u mesecu. Mladenović naglašava da cene nije menjao 4 godine.

Na mesečnom nivou za kartu treba izdvojiti od 3.000 do 5.000 dinara, u zavisnosti od relacije. Mi smo uveli sistem kupovine mesečnih karata kao i ostali prevoznici - od 1. do sledećeg 1. Jednostavno, ne mogu se više mesečne karte vaditi kada kome odgovara - kaže Mladenović.

Zbog čega nije hteo da razgovara sa radnicima, Mladenović nije komenarisao, ali kaže da ništa nije uradio mimo zakona, te ne vidi u čemu je problem.

Svi putnici, dodaje, mogu kupiti i polumesečnu kartu koja važi od 15. do kraja tekućeg meseca.

Odlukom Skupštine, ovom prevozniku poverene su 3 linije za koje na godišnjem nivou mora dostavljati izveštaj o radu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    08:43 // 14. 11. 2019.

    Kojim jezikom pricate?

  • Овца за шишање

    11:22 // 13. 11. 2019.

    Сељаци волу да по сваку цену раду у вабрику, сам да несу дома сас жене (мужи), мајке, децу... Дом и на њиву требе да се ради, а у вабрике им по лако. Ма, пристАли би онИ и бесплатно да раду и да плачују карте, оброци, цигаре... сам да су у град!

    • Bravo za komentar

      15:15 // 13. 11. 2019.

      Jednu jedinu kravu da čuvaju bi zaradeli kolko za cel mesec u Juru!Jedva čekam da se izgradi delta planet kod mene pa da im zinu oči i da im uvalim stan sa direktnim pogledom na njega a Ja da begam odavde.Što je najgore drugari iz grada koji rade tamo mi poseljačiše!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: