Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 31. 5. 2018.

| Društvo

Deponije širom Niša i đubre oko kontejnera

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Kontejneri Čair
Kontejneri kao da su ispražnjeni na beton; Foto: čitalac

Osim što je maj doneo muke građanima koji prolaze tavnatim površinama, jer je vegetacija naglo nabujala, a radnici Mediane je kose po utvrđenom rasporedu, stanovnici Niša ovih dana negoduju i zbog smeća. Deponije, na koje su ukazali Južnim vestima preko aplikacije Prijavi problem, nalaze se širom grada.

Smeće je, kažu Nišlije, na sve strane - u centru, Sremskoj ulici, u Čairskom parku, oko hale i fudbalskih terena. Iako je negde ovakvo stanje posledica nedovoljnog broja kontejnera, krivica je delom i građana koji bacaju đubre gde stignu.

Deponija-centar-srušena-zgrada-Prijavi-problem GRađani apeluju na nadležne da srede ruševinu i deponiju; Foto: Prijavi problem/čitaoci Na uglu Šumadijske i Ulice generala Milojka Lešjanina, kako je prijavljeno preko aplikacije, na mestu polusrušene zgrade bombardovane 1999. godine stvara se deponija. Osim đubreta, problem je i ruševina.

Osim šuta pao je i zid - ograda na trotoar. Lokacija je potencijalno opasna zbog bujne vegetacije i delova zgrade koji se mogu srušiti i ugroziti prolaznike. Pozivam nadležne da očiste deponiju, uklone ruševine ili barem da ograde prostor - prijavljeno je redakciji.

Prepuni kontejneri koji se nalaze u blizini delova grada koji obiluju kafićima i kafanama, postali su svakodnevica Nišlija. Zbog toga što su ugostiteljski objekti veliki “proizvođači” đubreta, kontejneri koje koriste i građani iz obižnjih stambenih blokova, uvek su okruženi punim kesama. Kontejneri-Sremska-Prijavi-problem Kontejneri u Sremskoj stalno puni; Foto: Prijavi problem/čitaoci

Iza zgrade broj 23 u Ulici Sremskoj se nalazi nekoliko kontejnera koje koriste i lokali iz Parka Svetog Save. Pošto je kontejnera malo i otvoreni su vetar, ptice, psi i skitnice raznose đubre - napisano je u aplikaciji Prijavi problem.

Ovakva je situacija i oko kontejnera koji se nalaze pored hale “Čair”, a oko parka u ovom delu grada prema svedočenju građana takođe se stvaraju deponije. Čitaoci su prijavili divlju deponiju iza stadiona Železničara u ovom delu grada.


Smeće i oko malih uličnih korpi

Kanta-Crvena-zvezda-Prijavi-problem Nekome poslužilo da se reši nepotrebne garderobe;Foto: Prijavi problem/čitaoci Problematika oko đubreta, sa kojim pojedini ne umeju da rukuju, širi se i na male ulične kante, koje služe da se u njih bacaju papirići, kutije od cigareta i ambalaža od pića koje se konzumira usput.

Ipak, u ove korpe ljudi odlažu i smeće iz svojih domova, a redakciji je prijavljeno da je u Ulici Dušana Popovića ova posuda poslužila i za staru garderobu koje je neko poželeo da se reši.

Građanin koji živi u Ulici Branka Krsmanovića je čak tražio da se ovakva kanta pomeri iz parka u ovom naselju, jer su, kako je naveo, komšije tu počele da bacaju smeće iz svojih domaćinstava.

U obližnjem delu grada, kod DIS-a, čitateljka je bila svedok toga da je oko ovakve male ulične korpe razbacano smeće, te se zapitala zbog čega je to tako i predložila da bi u ovom slučaju možda trebalo da je više posuda.

Od Somborskog bulevara preko Matejevačkog puta, pored DIS-a, pa do Brzog Broda zapazila sam tri kante za smeće, a ovako izgleda prostor oko jedne pored koje sam prošla?! Možda bi građani i koristili kante kada bih ih imalo više?! - navela je građanka.

Kanta-DIS-Prijavi-problem Životinje raznose smeće iz uličnih korpi; Foto: Prijavi problem/čitaoci Stanovnici stambenog bloka na Ledenoj steni su se pak požalili da je i posle radnika Mediane, na zelenoj površini ostalo smeće.

Iz redakcije su JKP Mediana prosledili prijave građana, te novinarka očekuje odgovor o tome kada bi ovi komunalni problemi mogli biti rešeni.

S druge strane, s obzirom na to da se na pojedinim mestima iznova stvaraju deponije, Komunalnoj policiji prosleđen je upit da li je ikada iko bio kažnjen zbog toga što baca smeće po gradu.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gruja Ognjanović

    19:25 // 4. 6. 2018.

    A hoćemo u EU. Verujem da smo pri samom vrhu najzagađenijih država. I to ne od juče, od dana kad je plastika ušla u prodavnice, drugim rečima, od pre 50 godina. I ostaće tako jer su I đaci učesnici u tome.

  • prof dr CVETKO prvi

    11:14 // 1. 6. 2018.

    Ako u junu, julu i ostalih meseci prodjemo bez neke epidemije - biće dobro tj. super !

  • Pavlicko

    22:40 // 31. 5. 2018.

    slika i prilika , da se vidi raskos

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: