Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:52, 10. 11. 2022.

| Društvo

Dežurstva na jugu za Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Autor:T. T, Lj. F, M. M. i Lj. M.Izvor:Južne vesti
Dom zdravlja
Dan primirja; foto: T. T.

Na Dan primirja u Prvom svetskom ratu koji se u Srbiji obeležava kao državni praznik, u petak 11. novembra apoteke i zdravstvene ustanove će dežurati, dok će pošte u Leskovcu i Nišu imati skraćeno radno vreme, a u Pirotu će ona biti otvorena 24 sata.

U niškom Domu zdravlja pružaće se usluge svim pacijentima koji nemaju simptome kovida. U periodu od 7 do 20 sati radiće Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu dece, infuzioni punkt u zdravstvenoj stanici "Čair“, dok će Služba za laboratorijsku dijagnostiku raditi od 7 do 13:30.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu dežuraće u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć 24 sata, isto kao i Hitna pomoć, a kompletan raspored dežurstava možete pogledati na zvaničnoj stranici Doma zdravlja. Apoteka Prokuplje Apoteke će raditi po principu dežurstva; Foto: Lj. M.

Kada je reč o apotekarskim ustanovama u Nišu, neprestano će radiri "Ćele kula". U periodu od 8 do 20 sati građani će moći da kupuju u apotekamaka "Čegar" i "Durlan Plus", dok će "Duvanište" raditi do 17 sati, a "Zdravlje", "Mediana", "14. oktobar", apoteka u Niškoj Banji i "Arnika" u Aleksincu do 16 sati.

Apoteke u Merošini i Malošištu radiće od 7 do 14, a u Doljevcu i Svrljigu do 15 sati.

Zbog praznovanja državnog praznika, na svim linijama javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika u Nišu primenjivaće se nedeljni red vožnje, dok će parking biti besplatan, a glavna pošta će raditi od 8 do 15 sati.


Dežurstva u ostalim gradovima na jugu

Na dan praznika u Vranju radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja i to od 8 do 18 sati - Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu radnika, Služba za zdravstvenu zaštitu dece školskog uzrasta, Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba.

Hitna pomoć, kao i Opšta bolnica radiće 24 sata. postanska stedionica 2, foto jv ljubica jocic Pošte rade u Nišu, Leskovcu i Pirotu; foto: JV / Ljubica Jocić

Kada je reč o kovid ambulantama, u ATD-u će biti otvorena od 7 do 20 sati, a kovid ambulante u dečijem i školskom dispanzeru od 8 do 18 sati.

Laboratorija će raditi od 8 do 14 sati, a glavni vakcinalni punkt će raditi kao i svakog dana od 8 do 13 sati.

U Pirotu će kovid ambulanta Doma zdravlja raditi od 7 do 17 sati, Ambulanta Pazar i Dečji dispanzer od 8 do 18. Apoteka “Karlo Skacel” od 7 do ponoći, “Pazar” od 7 do 19, a apoteka “Zdravlje” od 8 do 15 sati.

Za razliku od ostalih pošti, u Pirotu će raditi 24 sata.

U leskovačkom Domu zdravlja će dežurati Služba za zdravstvenu zaštitu odrslih, Služba za zdravstvenu zaštitu dece, kao i Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, u vremenu od 7 do 20 sati.

U tom periodu biće otvorene i zdravstvene stanice u Brestovcu i Manojlovcu, dok će ambulante u Pečenjevcu i Guberevcu i Velikoj Grabovnici raditi do 14 sati. Kovid ambulanta u Ulici Branislava Nušića radiće do 20 sati.

Po sistemu dežurstava će raditi i ogranci domova zdravlja u Grdelici i Vučju.

Pošta u Ulici kralja Petra prvog radiće od 8 do 15 sati, dok se parkiranje tokom celog dana neće naplaćivati.

Tokom Dana državnosti Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja i Bolnica u Prokuplju radiće po sistemu prazničnih dežurstava.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, dežurače služba Pedijatrije u vremenu od 7 do 19 sati, a za odrasle će dežurati Opšta medicina u istom periodu. Hitna služba Doma zdravlja radiće uobičajno, 24 časa.

Apoteka Prokuplje će tokom predstojećeg praznika raditi kao i svakog dana, dokk će Gradska apoteka u Prokuplju dežurati od 7 do 20 sati, a apoteke u Blacu, Kuršumliji i Žitorađi radiće u jednoj smeni.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju tokom praznika biće organizovan rad u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebriga za gradjane od vlasti

    23:14 // 10. 11. 2022.

    Nema informacije koje ambulante rade u Nišu za pacijente respiratornih infekcija.Ne smemo uopšte da se pojavimo kod običnih ambulanti odmah nas takoreći isteraju.Mnogo loša organizacija zdravstvene zaštite u Nišu i okolini.Više ne postoje pedijatrijske službe po ambulantama,laboratorije,stomatologija,kako će da vode roditelji decu kod lekara ako nemaju auto.Narod to uopšte nije zaslužio,sramota.!!

    • Ivan

      10:57 // 11. 11. 2022.

      "Nije narod to zaslužio "?
      Nije zaslužio i ovoliko koliko vas lečimo...zaslužio je ono za šta je glasao,da gleda pink i željko da vas leči...reptili!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: