Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 5. 8. 2020.

| Društvo

Direktor "Puteva Srbije" pomešao put, najavio sređivanje onog koji ne postoji

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
put
Drobnjakov (nepostojeći) put; foto: JV

Da će put ka Staroj planini dodatno srediti i to deonice od Knjaževca i Pirota do sela Kalna u podnožju planine, kao i od ove tačke do same planine, najavio je u Pirotu direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak. Drobnjak je, međutim, obećao i sređivanje trećeg pravca, ali nepostojećeg - od Gadžinog Hana ka Staroj Planini.

Usled epidemije virusa korona Stara planina je ovog leta jedno od omiljenih destinacija srpskih turista. Deo njih se odlučuje za divlji deo ove granične planine, pa posećuje pirotska sela Topli Do, Temska, Dojkinci i druga, a deo za urbaniji deo na Babinom zubu, Jabučkom Ravništu i u hotelu Stara Planina koji pripada knjaževačkoj opštini.

Do ove destinacije, koja je zimi najposećenija jer ima ski staze i hotelski smeštaj, vode putevi iz Knjaževca, Svrljiga i Pirota preko knjaževačkog sela Kalna, gde se ukrštaju putevi i odakle se kreće za Babin zub.

Međutim, sudeći prema izjavama direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, u planu je i sređivanje još jednog pravca - od Gadžinog Hana ka Staroj Planini, kako je rekao novinarima prilikom posete Pirotu sa ministarkom građevine Zoranom Mihajlović.

Ka Staroj planini ima put od Pirota, ima put od Knaževca, jel tako? Od Knjaževca do Kalne put je u dobrom stanju, od Kalne gore do Stare planine nešto smo radili, dovodili taj put u solidno stanje, prošle 2018. godine. Na proleće ćemo da uradimo da bude još kvalitetnije. Što se tiče dela od Pirota ka Kalni, to kolege Koridori treba da rade, ako oni ne mogu to da urade onda će Putevi Srbije to da završe - objasnio je Drobnjak.

drobnjak Crta nove puteve; foto: Lj. F.A onda se setio da postoji još jedan pravac, za koji nije odredio kada će da se radi. I to onaj, nepostojeći - od Gadžinog Hana do Stare planine. Uz klimanje glave kao znak slaganja prisutnih, pa i ministarke Zorane Mihajlović.

Ima još jedan pravac koji isto, a to ćemo da vidimo kada budemo mogli, od Gadžinog Hana ima ka Staroj planini, je l' tako i taj pravac. Ova 2 pravca će iduće godine biti mnogo dobri i turisti će biti zadovoljni - rekao je Drobnjak.

On nije objasnio koja bi trasa puta bila, ali je prevideo da treći pravac ka Babinom zubu i Staroj planini već postoji i on je najkraća deonice od Niša ka ovoj planini koja vodi preko Svrljiga.

Ovaj put je 2017. godine upravo rekonstruisalo preduzeće na čijem je Drobnjak čelu, a kako kažu vozači deonica je, pored toga što je najkraća, u dobrom stanju.


Dašić: Začuđujuća vizija puta Zorana Drobnjaka

Da li je u pitanju lapsus, previd ili zaboravnost direktora Puteva Srbije, iz njegove izjave nije baš najjasnije, kaže Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, koji je po struci građevinski inženjer.

Jedino logično objašnjenje, prateći zadnjih nekoliko meseci njihove izjave, jeste da su svi oni na onom hlorokinu kao preventivi od kovida. Imao sam priliku dok sam boravio u Africi da vidim da ga piju kao prevenciju za malariju i opšte je poznato da izaziva halucinacije. Tako me ne začuđuju izjave naših visokih predstavnika, mislim da oni svi koriste taj hlorokin pa imamo razne izjave koje ne mogu da se objasne na razuman način - kaže Dašić.

Ipak, on ostavlja mogućnost da direktor Puteva ima viziju nekog kraćeg puta od Gadžinog Hana do Stare planine koji bi možda vodio preko Suve planine.

Bolje da se bavi nečim drugim nego da crta koridore van koridora. Koridori van koridora, direktor van puteva - kaže Dašić.

Podsetimo, Drobnjak je u utorak, 4. jula sa Zoranom Mihajlović obišao radove na putu od Niša do Merošine i posetio Pirot.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Spiridon

    17:22 // 9. 8. 2020.

    Ne budite zlobni! Običan lapsus.Gadzin han-Suva planina.

  • sozontije

    09:33 // 6. 8. 2020.

    Ono, kad Velja dobije konkurenciju.

  • Dzamutka

    07:45 // 6. 8. 2020.

    Rakija u flasi miruje ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: