Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 14. 9. 2021.

| Društvo

Direktor belopalanačkog "Komnisa", suprotno zakonu još 6 meseci u v. d. statusu

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
komnis
Novi-stari direktor u Komnisu; foto: Lj. F.

Odbornici Skupštine opštine Bela Palanka, suprotno Zakonu o javnim preduzećima, opet su na mesto vršioca dužnosti direktora Javno komunalnog preduzeća Komnis imenovali Miloša Pavlovića i tako mu po drugi put produžili mandat za još 6 meseci.

Pavlović je prvi put imenovan za v. d. direktora Komnisa septembra 2020. godine nakon ostavke Miroslava Marinkovića, aktuelnog zamenika predsednika Opštine.

Iako je Zakonom o javnim preduzećima propisano je da period obavljanja vršioca direktora ne može biti duži od jedne godine i da ista osoba ne može dva puta biti imenova za v. d. direktora, Pavloviću je mandat produžen marta ove godine, a nakon što je i taj period od 6 meseci istekao, odbornici su mu dodelili još jedan mandat.

Vršilac dužnosti direktora može se imenovati do imenovanja direktora javnog preduzeća po sprovedenom javnom konkursu. Period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine. Isto lice ne može biti dva puta imenovano za vršioca dužnosti direktora - stoji u Zakonu.

Skupština opštine Bele Palanke na sednici od 6. septembra, najpre je Pavlovića razrešila dužnosti, a onda ga na isto mesto postavila, opet na period od 6 meseci.

Direktori Komnisa su u v. d. statusu od oktobra 2019. godine kada je umesto dugogodišnjeg direktora Miloša Veljkovića došao tadašnji, ali i nakon izbora 2020. godine i sadašnji zamenik predsednika opštine Marinković.

Pavlović je za razgovor sa novinarima Južnih vesti bio raspoložen samo na početku svog prvog mandata, a nakon toga ili ne odgovara na pozive ili ukoliko se javi na telefon, kratko odgovara:

Nemam ja šta da pričam sa vama - više puta je rekao Pavlović.

Osim takvog ophođenja sa novinarima, njegovo direktorovanje u Komnisu obeležili su i štrajkovi radnika, neredovna isplata plata i dugovanje radnicima, problemi sa vodosnabdevanjem i blokada računa.

I sada je račun od 5. jula u blokadi (71 dan), a za nešto manje od 5 godine ukupno je u blokadi bio 489 dana.

Pavlović je inače po struci građevinski inženjer, a pre imenovanje za v. d. direktora bio je rukovodilac niskogradnje u ovom preduzeću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    15:36 // 14. 9. 2021.

    Ништа необично за пресвучене демократе .
    Опште прихваћен модел владања СНС -а . Где су њихови академици ?

  • sava

    14:23 // 14. 9. 2021.

    Ha,ha,ha...pa sta da kazemo za direktorku Transfuzije Nis,rekord... 9 godina u v.d stanju.

    • djole

      18:32 // 14. 9. 2021.

      Za Ginisa,bruka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: