Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 8. 2. 2021.

| Društvo

Do kraja marta prijave na konkurs za decu "Priroda - naš zajednički dom"

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
konkurs decji likovni
Papir, bojice i olovke u ruke. Prijave do kraja marta; Ilustracija; foto: N.M.

Sa ciljem da crtežima, esejem ili pesmom deca iz pograničnih delova Bugarske i Srbije podele svoja iskustva i znanja o zaštiti prirode u ove dve zemlje, do kraja marta otvoren je konkurs za decu "Priroda - naš zajednički dom“, navode iz Udruženja "Plant" iz Niša. Nagrade su knjige, dvogledi i obrazovne igre, a odabrani radovi malih umetnika biće na izložbi.

Kroz radove sa kojima deca učestvovuju na konkursu, navode organizatori, videće se kako oni tumače nasleđeni odnos prema prirodi od roditelja, baka i deka i sa školskih časova u regionu.

Takmičenje će se održati u dve kategorije - crtanje i esej ili pesma. Svaki učesnik je dužan da navede sledeće informacije: imena autora, škole i odeljenja, naslov dela i e-mail ili kontakt telefon. Svaki učesnik može da bira i učestvuje u jednoj ili obe takmičarske kategorije, ali ima pravo da prijavi samo jedno delo u datoj kategoriji. U kategoriji crtanje, dozvoljeni su crteži u A4 i A3 veličinama. U kategoriji - esej ili pesma, učešće sa esejem ili pesmom je dozvoljeno do 60 redova u A4 formatu za esej (2 stranice) i do 30 redova u A4 formatu za pesmu (1 stranica) - upućuju na pravila konkursa.

Mladi iz dve zemlje uzrasta od 4 do 14 godina, koji mogu da učestvuju, grupisani su u tri starosne kategorije - od 4 do 6, od 7 do 10 i od 11 do 14 godina, navode organizatori.

Dozvoljeno je učešće deci iz čitavog prekograničnog regiona između Bugarske i Srbije i grada Sofije, kao i deci iz putujuće eko-škole na otvorenom koja se održava u okviru projekta, kao i deci članova projektnog tima svih partnera. Takmičari mogu prijaviti samo radove koje su sami napravili. Učesnici iz Srbije svoja dela zapečaćena u koverti šalju na adresu: Cara Dušana 54-72, PC Dušanov bazar, Piramida, 2. sprat, lokal 212, 18000 Niš, [email protected] - neke su od propozicija.

Oni će za najbolje radove, koje učesnici mogu da šalju do kraja marta 2021. godine, dobiti knjige, dvoglede, obrazovne i druge nagrade, dodaju iz niškog udruženja, a odabrani radovi biće deo postavke izložbe za promociju zaštite životne sredine.

Sve crteže prispele do 10. aprila 2021. godine, koji ispunjavaju uslove konkursa ocenjivaće stručni žiri koji se sastoji od 9 članova, pri čemu organizatori navode da svaki projektni partner učestvuje i nominuje po tri stručnjaka za žiri.

Pored tih nagrada, navode organizatori, mališani mogu da steknu priznanje i divljenje za svoje napore da zaštite prirodu i pokažu svoje odgovorno ponašanje, te da kroz svoj rad šire poruku javnosti o značaju obrazovanja mladih kao budućih lidera koji će donositi odluke o pitanjima životne sredine.

Među organizatorima takmičenja „Priroda - naš zajednički dom“ su Direkcija parka prirode Vitoša, na čijoj internet i Fejsbuk stranici će biti objavljena imena pobednika, Udruženje Građana "Plant - Niš" i Fondacija "Otvorena vrata - Pernik", navedeno je u saopštenju.

Konkurs je nastao u okviru projekta „Ekološko obrazovanje - most za održivi razvoj prekograničnog regiona”, koji sufinansira Evropska unija kroz Interreg-IPA Program prekogranične saradnje Bugarske i Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sladjana

    14:06 // 14. 2. 2021.

    Mogu li da ucestvuju deca iz Beograda?

  • Mara

    09:07 // 8. 2. 2021.

    Tema je divna.Ali priroda kakonam je uništena džabe da se deca muce

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: