Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 13. 7. 2018.

| Društvo

Dok se "čeka" humski kolektor, u Gornjem Komrenu se izliva kanalizacija

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Bulatović
Došao da "ubrza" stvar; Foto: Ni.rs

Zbog nezavršene kanalizacione mreže pojedinim građanima naselja Gornji Komren u Nišu godinama se izliva kanalizacija ispred kuća. Javno komunalno preduzeće Naissus najavljuje da će svakodnevno prazniti cevi kako bi sprečili izlivanje i moguću zarazu, a gradonačelnik Darko Bulatović meštanima ovog naselja obećava da će se ubrzati izgradnja humskog kolektora koji treba da reši problem kanalizacije, ali ne precizira konkretne rokove.

Gradnja humskog kolektora, kako navode, stala je zato što se jedan građanin protivi da kanalizacione cevi prođu kroz njegov voćnjak. Par stotina metara treba da bude produžen kolektor, kako bi se priključili meštani Gornjeg Komrena i rešili muka.

Gradonačelnik Bulatović obećao je Komrencima da će da “ubrza stvar”.

Gradonačelnik je izdao nalog svim nadležnim službama da u najkraćem roku otklone sve administrativne prepreke, pribave nedostajuću dokumentaciju i što pre nastave sa izgradnjom kolektora i sekundarne mreže, kako bi se ovaj problem trajno rešio - navodi Služba gradonačelnika.

Bulatović je žiteljima Komrenaim obećao da će se u ponedeljak 16. jula sastati sa predstavnicima ovog naselja i “odrediti dinamiku daljih radova i aktivnosti”.

Do tada, cisterne Vodovoda prazne cevi jer, kako kažu, izlivanje osim komunalnog, predstavlja i medicinski problem i može izazvati zarazu.

Podsetimo, problem kanalizacije jedan je od najvećih infrastrukturnih problema u Nišu, kako ga je u ranijim izveštajima označio Fiskalni savet, jer samo 38% niških domaćinstava ima pristup mreži.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlada130

    21:05 // 14. 7. 2018.

    Kakav narod takv vlast, bolje i ne zasluzujemo

  • R.M.M.

    09:08 // 14. 7. 2018.

    Kakvi kadrovi upravljaju gradom dobro je da uopšte nešto i funkcioniše. Mislim da se funkcionisanje službi, usluga i svega odvija samo od sebe bez uticaja rukovodstva grada. Taj neki kolektor koji je gradjen već je na prostoru Humske ulice i šire u Komrenu, deformisan je i ne vrši funkciju. Gradio ga CD HIS, pitajte gradonačelnika i biće svima jasno.

  • komrenac

    22:13 // 13. 7. 2018.

    Rok za početak radova je prvi april 2019. Rok za završetak radova je na kukovo leto. Bitno je da će to biti glavna izborna priča,a naivčine iz sela će opet glasati iste lažove.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: