Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 22. 9. 2022.

| Društvo

Dokle se stiglo sa radovima u Vojvode Putnika - probijen rok za izmeštanje kablova

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Vojvode Putnika
Meštani zabrinuti; foto: M. N.

Rok za završetak Vojvode Putnika, koji je gradonačelnica Niša navela u avgustu, ističe za tri nedelje, dok su žitelji zabrinuti da će ta niška ulica i prvi sneg dočekati nezavršena. Iz Grada kažu da izmeštanje kablova i trafo-stanice, koje je već trebalo da bude završeno, još traje, ali tvrde da će sve biti gotovo do kraja građevinske sezone.

vojvode putnika 4 m. n. foto: M. N.Kiša, koja ovih dana često pada, dodatno otežava stanarima. Oni sada, osim prašine, gaze i blato. Đaci tu svakodnevno moraju da prolaze jer se u ulici nalazi osnovna škola, iako trotoari nisu izgrađeni, pa se roditelji žale da je nebezbedno.

Otvorene rupe od kanalizacije duboke po više metara, rovovi oko ivičnjaka, nebezbedno gradilište otvoreno za kretanje, a kraja radovima ni na vidiku - kaže Nišlijka.

Najpre zbog gašenja stare vodovodne mreže, a sada zbog havarija, stanovnici skoro svakog dana ostaju bez vode - ne samo u Vojvode Putnika, već i u Dimitrija Tucovića, u naseljima Ledena Stena, Milka Protić i 9. maj, kao i u selima Čokot, Lalinac, Lalinske Pojate, Krušce, Mramor i Mramorsko brdo.

vojvode putnika 2 m. n. foto: M. N.Nakon sastanka sa meštanima 1. avgusta, gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla je da će 45-50 dana biti potrebno za izmeštanje kablova i trafo-stanice. Prošlo je i više vremena od tada, ali taj deo posla još traje.

Na delu ulice ka Ministarstvu pravde koje je finansirao Grad kablovi su izmešteni. Na strani privatnog investitora se trenutno izmeštaju. To je zahtevniji posao, jer se i trafo-stanica nalazi na toj strani - navode iz Grada.

Dodaju da je deo spreman za asfaltiranje, ali da Direkcija za izgradnju neće početi to da radi dok Elektrodistribucija ne završi svoj deo posla, kao i da će cela ulica da bude gotova do kraja građevinske sezone.

vojvode putnika 3 m. n. foto: M. N.Direkcija za izgradnju tek je 1. septembra, tri meseca nakon početka rekonstrukcije, raspisala tender za izgradnju osvetljenja u toj ulici. Pre dva dana izabrana je firma koja će to raditi - niški Elmont. Vrednost je oko 30 miliona dinara, ali rok za završetak tog dela posla nije naveden.

Podsetimo, radovi su počeli 30. maja. Zastoj radova u jednoj od najprometnijih ulica u Nišu trajao je nedeljama, a stanovnici su se na protestima, između ostalog, žalili na prašinu, nebezbedne trotoare, probleme sa vodom i strujom, kao i na to da ljudima koji tu drže radnje posao stoji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ZarkoM

    14:19 // 26. 9. 2022.

    Stiglo se u rasulo. Eto.

  • Jane Nis

    20:35 // 25. 9. 2022.

    Ali ja stvarno danima citam vesti i na svakom koraku citam nezadovoljstva kod gradjana i onda dodju izbori i Vucic oduva sve ubedljivo. U nama je problem...na izbore treba izaci i glasati protiv Vucica i to je dovoljno.

  • Vuk

    14:41 // 23. 9. 2022.

    Ovo je sramota šta se (ne) radi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: