Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:30, 29. 8. 2022.

| Društvo

Dragana Sotirovski sumirala 2 godine upravljanja gradom: zadovoljna energijom, nije brzinom

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Dragana Sotirosvki i njen tim, avgust 2022
Dragana Sotirovski i njen tim; foto: JV / Ljubica Jocić

Više od tri sata gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, njenih 15 saradnika i članova Veća, kao i predsednici pet opština govorili su o urađenom tokom prethodne dve godine zajedničkog rada, ali i projektima i planovima za preostale dve godine mandata.

Pohvalili su se većnici asfaltiranim ulicama, sređivanjem vodovodne mreže, uvođenjem kanalizacije, "obiljem sastanaka", nacrtima, formiranjem komisija, pravljenjem prvog parka u Nišu od 1992, početku gradnje akva-parka, završetka Delta planeta, novim radnim mestima, gradnjom vrtića, škola i drugim stvarima.

Posle dve godine i osam dana od postavljenja na mesto gradonačelnice Niša, Dragana Sotirovski je sa svojim timom izašla pred medije i detaljno predstavila, uglavnom ono dobro, urađeno tokom prethodnog perioda, ali i najavila velike i male planove. Na pitanje čime je najzadovoljnija - odgovor je bio "energijom, zajedništvom, radom i rezultatima". A bilo je i razloga za nezadovoljstvo.

Nisam zadovoljna onim koliko je to brzo urađeno, potrebno je mnogo truda i odricanja, uvek se kaže da je moglo brže, bolje i efikasnije, ali neke stvari ne mogu tako brzo. Vreme nije bilo na našoj strani. Prošla su 24 meseca, ako pitate da li smo mogli da uradimo više, verovatno da, ako pitate da li je moglo sa manje stresa i reči, verovatno da. Ono što smo započeli, uspešno završavamo, posebno mi je drago što smo uspeli da većinu projekata koje su započeli naši prethodnici, da završimo. Da neke stvari, posle 10, 15, 20 godina pokrenemo sa "mrtve tačke". I da ih otvorimo i realizujemo. Uvek može bolje, ja sam večiti optimista - rekla je Sotirovski.

Dodala je da veruje ljudima koji čine njen tim, a vreme koje dolazi "iskoristiće da ono što nije bilo dobro, da sagledaju i da na greškama uče".

Nismo svi te sreće da budemo u politici toliko dugo kao veterani, predsednici pojedinih gradskih opština. Možda je najveći izazov kako da spojim nespojive stvari, ljude koji su imali drugačiju viziju. Kada sam birala ljude za Gradsko veće, dobro sam morala da razmislim koje su oblasti koje će pokrivati i onda da spojim sa ljudima koji će te oblasti voditi i da u tome budu uspešni. Svakom kom ponestaje energije, vrata su otvorena. Ja sam uvek za to da pošteno i korektno razgovaramo - dodala je Sotirovski.

Najvažnije joj je, kaže, da imaju istu viziju kako bi išli napred.

Građani to očekuju, oni su nas birali. A to očekuje i opozicija koja u poslednje vreme samo kritikuje, program im je baziran na kritici našeg rada. Njihovi rezultati su, zasada nevidljivi i verovatno će dugo biti nevidiljvi - dodala je gradonačelnica.

I dok su se mnogi hvalili manifestacijama, dobrim sastancima, formiranjima komisija, prvi ko je pomenuo neke probleme bio je Bratislav Vučković, predsednik Opštine Palilula, ali ipak nije sve tako crno.

Palilula nije najbrojnija, ali je sa najviše problema. Kada padne kiša, imamo poplave, kada ne padne, nemamo vodu, kada padne sneg, teren je klizav. Ono što nas obeležava je rad na terenu i posebno zahvaljujem gradonačelnici, kolegama jer smo se za sve stvari dogovarali. Mogu da budem zadovoljan, ali može daleko više i bolje, ali neke probleme koji smo zatekli traju preko 20 godina - rekao je Vučković.

Najviše pohvala na rad gradonačelnice imao je Miroslav Milutinović, predsednik Opštine Crveni Krst koji je isticao da su karavani gradonačelnice i njenog tima doneli dobre rezultate u toj opštini.

Od rezultata vrednih pohvala, prema članovima Veća i predsednika opština, našle su se brojne asfaltirane ulice, sređivanje vodovodne mreže, uvođenje kanalizacije, "obilje sastanaka", nacrte, formiranje komisija, pravljenje prvog parka u Nišu od 1992, početka gradnje akva-parka, završetka Delta planeta, nova radna mesta, gradnja vrtića, škola, ali i sređivanja toaleta u školskim ustanovama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tony

    15:30 // 30. 8. 2022.

    ona je najgori gradonačelnik od kako postoji grad Niš, ni jednu stvar nije u stanju da uradi kako treba, nezavršena ul. Vojvode Putnika i ul. Svetolika Rankovića, nije napravila fontanu kod Delte, pokvarena fontana u centru, nezavršen park kod Delte, uništila Nišville i filmslke susrete, uništila sport u Nišu, tvrdjava se raspada, ulice se raspadaju, poplave nakon svake kiše, kablovi po banderama

    • ime

      21:15 // 30. 8. 2022.

      Sprecila je renoviranje osnovne skole...to govori vise od svega

  • MS99

    14:15 // 30. 8. 2022.

    Kakva katastrofalna ekipa ljudi!

  • Ex faca

    12:08 // 30. 8. 2022.

    Najveći uspeh vlasti je podela Bulevara Nemanjića na geto kao Berlinski zid da ne mogu ljudi da se mešaju i komuniciraju. Pašće i ova staljinističko arijevska sekta sa vlasti jednog dana, pad će biti težak

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: