Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:09, 6. 7. 2020.

| Društvo

Dva maturanta niške osnovne škole zaražena koronom nakon proslave, nastavnici u samoizolaciji

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
OŠ Dositej Obradović
Gejo kaže da su sve mere zaštite na prijemnom preduzete; foto: JV

Nakon proslave male mature na kojoj je bilo oko 40 učenika niške Osnovne škole "Dositej Obradović" dva đaka su pozitivna na virus korona, a dva nastavnika su u samoizolaciji, kaže načelnik Školske uprave Dragan Gejo. Napominje da proslavu nije organizovala škola i da su sve mere zaštite na prijemnom ispitu preduzete.

Zvanično škole ove godine nisu organizovale proslave mature zbog virusa korona. Ipak, bilo je proslava u Nišu, a nakon jedne zabave malih maturanata, koju su, kako kaže Gejo, organizovali roditelji, ima učenika koji su pozitivni na koronu.

Na proslavi je bilo 40 učenika, a direktor škole ima saznanja da su dva pozitivna učenika od te grupe. Njima su se priključila i dva nastavnika, bez odobrenja direktora, oba nastavnika su poslata u samoizolaciju - kaže Gejo.

Gejo napominje da su nakon saznanja da ima zaraženih učenika iz ove niške škole preduzete sve mere zaštite na završnom ispitu.

Oba nastavnika nisu primljena u školu nakon toga. Jedan od njih je razredni starešina i on nije unosio listu želja sa učenicima nego su to uradili rezervni nastavnici - dodaje.


U avgustu ponovo završni ispit

I dva učenika ove niške škole, ali i svi drugi osmaci koji zbog bolesti nisu polagali završni ispit, kaže Gejo, imaće malu maturu u avgustu.

Kaže da na prijemnim ispitima nije bilo dece sa simtomima virusa korona, jer je svim učenicima na ulazu u školu merena temperatura, a bilo je dece koja nisu ni izašla na završni ispit zbog bolesti.

Svi oni će imati drugi rok za završni ispit u avgustu. U slučaju da imaju isti ili veći broj bodova biće upisani prekobrojno u željene smerove - pojašnjava.

Ipak, nakon objavljivanja teksta, novinarima Južnih vesti stigla je informacija jednog nastavnika da su učenici zaraženi koronom već polagali završni ispit 17, 18. i 19. juna, da je drugarsko veče organizovano 26. juna i da im je tek 1. jula stigao pozitivan rezultat testiranja na kovid.

Sve o virusu korona na jugu čitajte ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roditelj

    07:57 // 7. 7. 2020.

    Vec godinama u osnovnim skolama roditelji organizuju malu maturu.

  • Survivor

    18:31 // 6. 7. 2020.

    Ne mogu ni da zamislim koji monstrum može da organizuje nekakve proslave u toku PANDEMIJE smrtonsong virusa.
    Kada budete posle preležane korone, mladi, dobili dijabetes, sterilitet, kapacitet pluća 10%, smanjenu funkcija srca i krvnih sudova, bubrege, jetru, upalu pankreasa, trombove itd...
    Budite srećni - Moglo je još gore!

    • NSS

      07:43 // 7. 7. 2020.

      Sve se slazem, ali zamisli onda koji monstrum treba da budes da u sred pandemije organizuje izbore, lazes narod da je virus oslabio i dovedu u zabludu a sve zarad kog procenta glasova vise.

  • roditelji osmaka Niša

    17:21 // 6. 7. 2020.

    Roditelji su organizjvali proslavu a pritisak indirektno, na decu, izvrsili nastavnici. Na nastavnike direktor.Na direktora, ministar. Kao i za ekskurzije. Obraćali smo se ministru, kao i Vučiću da se ne dozvoli polaganje završnog ispita, kao ni proslava male mature. Kvarcovani rekao SLOBODNO !!! Nema potrebe da se g.Gejo pere od ovoga, znao je sve i aminovao.

    • Dzamutka

      21:38 // 6. 7. 2020.

      Godinama je tako, pa i sad,kad je covid! Sablon je isti, skola ne organizuje, neko od roditelja,zarad dzaba idenja svog deteta bude komercijalista kafedziji i predlozi maturu ! Nastavnici,kao nece i ipak dodju ! Turisticko-ugostiteljska- knjizarsko- prosvetna mafija je zavladala skolama ,jer znaju da su roditelji bolecivi prema deci, po sistemu- svi idu,ako ga( je) ne pustim, ljutice se !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: