Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:39, 15. 5. 2020.

| Društvo

Dva suda, dva tumačenja - vaspitačica iz Bujanovca još nije vraćena na radno mesto

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Vaspitačica iz Bujanovca
Trajkovićeva kaže da je sa radnog mesta smenjena neosnovano, direktor vrtića da je Osnovni sud u Bujanovcu konstatovao da je neosnovana presuda Apelacionog da vaspitačicu vrati na radno mesto; foto: M.D. /JV

Vaspitačica Predškolske ustanove “Naša radost” u Bujanovcu tvrdi da je direktor tog vrtića bez ikakvog razloga smenio sa mesta glavnog vaspitača i premestio u seoski vrtić, kao i da ne poštuje odluku Apelacionog suda iz Niša, prema kojoj je dužan da je vrati na radno mesto. Direktor kaže da je u međuvremenu promenjena sistematizacija i da ne može da je vrati na radno mesto koje više ne postoji, kao i da je Osnovni sud u Bujanovcu konstatovao da je zato izvršenje presude neosnovano.

Prema rečima vaspitačice Biljane Trajković, direktor Milovan Aleksić je sa mesta glavnog vaspitača u vrtiću “Naša radost”, gde radi od 1992. godine, smenio bez prava i argumenata.

Smenio me je bez ikakvog činjeničnog stanja, bez dokaza i premestio da radim u selu Spančevac. Tražila sam pomoć raznih institucija i nisam došla do pravde. Na kraju sam ga tužila i dobila presudu Apelacionog suda da me vrati na radno mesto, međutim odluka se ne sprovodi - kaže Trajkovićeva.

U presudi Apelacionog suda od 27. februara ove godine piše da je direktor dužan da je u roku od osam dana vrati na mesto glavnog vaspitača u Bujanovcu, međutim, Biljana Trajković i dalje radi u seoskom vrtiću.

Ne znam odakle tolika moć tom čoveku i zašto se ne sprovode sudske odluke ako je već Apelacioni sud doneo presudu - kaže Trajkovićeva.

Direktor Predškolske ustanove “Naša radost” Milovan Aleksić kaže za Južne vesti da je izvršenje odluke Apelacionog suda osporio Osnovni sud u Bujanovcu koji je ustanovio da presuda nije izvršna i da je neosnovana, jer su odlukom Vlade o maksimalnom broju zaposlenih još 2016. godine ukinuta, pored Biljaninog, još 2 radna mesta.

Mi smo sačekali da vidimo šta će da kaže sud u Bujanovcu, jer je specifična situacija. Nije samo njeno radno mesto ukinuto, ukinuta su radna mesta za 2 vaspitača i jedno lica za javne nabavke. Njeno radno mesto više ne postoji, to je sistematizacijom ugašeno, nema potrebe za tim radnim mestima i nismo mogli da sprovedemo odluku jer je osnov za izvršenjem osporen od strane Osnovnog suda - kaže Aleksić.

Odlukom Skupštine opštine Bujanovac od 2016. godine maksimalni broj zaposlenih u Predškolskoj ustanovi je, kaže Aleksić, bio 85 radnika, a 2017. godine je doneta odluka prema kojoj maksimalni broj zaposlenih treba da bude 82 radnika i kako ne bi došlo do tehnoloških viškova Biljana Trajković i još jedna vaspitačica su raspoređene.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pravda

    02:11 // 16. 5. 2020.

    Znam za jos bolji slucaj. Covek ima pravosnaznu izvrsnu presidu Upravnog suda, potvrdjenu i od strane Vrhovnog kasacionog suda za prijem u radni odnos. Ali ministarstvo trgovine i Ljajic ne postupaju po presudi zato sto je covek kog su primili u medjuvremenu zavrsio skolu i naucio da radi i sad im zao da mu daju otkaz. A kazu i da se plase da ih on ne tuzi.

  • Bil

    21:32 // 15. 5. 2020.

    Ukoliko ne postoji njeno radno mesto treba je vratiti na neko slicno prethodnom direktore. Inace ce opet da vas tuzi i mi opet da placamo stranacko bahacenje.

  • Abc

    15:57 // 15. 5. 2020.

    Nažalost, ne sprovođenje odluke Apelaciong suda plaćaće poreski obveznici a ne direktor. On bi je kao vratio ali siroma, nema gde

    • MilosNis

      07:48 // 16. 5. 2020.

      Pa nema jer je zaposlio nekog po patrijskoj liniji. To treba istraziti. Zabrana zaposljavanja a sve ih je vise, kako da direktorsko mesto nikad nije dovedeno u pitanje?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: