Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 7. 11. 2023.

| Društvo

Dvogodišnjak nagazio zmiju u Čairu, stručnjaci kažu bezopasna

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Park Čair
Dvogodišnjak nagazio zmiju u Čairu; foto: JV

Igrajući se u blizini amfiteatra u niškom parku Čair, dvogodišnji dečak slučajno je nagazio zmiju u travi, tvrdi njegov deda Dragoljub Jovanović i kaže da su slučaj prijavili Komunalnoj miliciji i volonterima Zoo planet-a, ali da zmija nije pronađena i da je i dalje u parku. Iz Zoo planet-a kažu da je slučaj prijavljen sat i po vremena nakon što je zmija primećena, te naglasili da Grad Niš još uvek nema službu koja će se baviti dislokacijom zmija, kao i to da oni, uz veliku želju, ne mogu da postignu sve sami.

Nakon što je dvogodišnjak nagazio zmiju, njegov deda Dragoljub Jovanović izrazio je zabrinutost zbog toga što zmija nije pronađena, jer strahuje za bezbednost dece koja su često u parku i apelovao da su potrebne hitne reakcije, kako bi park ponovo bio bezbedan.

Nažalost, ljudi nisu uspeli da je pronađu, a pao je i mrak. Mislim da bi trebalo drugačije reagovati i sprovesti akciju hvatanja što pre, jer ima mnogo male dece, a moj unuk i dalje je uplašen - izjavio je ovaj Dragoljub.

Dok ovaj Nišlija ističe da mu je volonter rekao da dok se zmija ne pojavi ponovo, nisu u mogućnosti da urade ništa, iz Zoo Planet-a, pak, kažu da je volonter stigao odmah nakon što im je prijavljeno, ali da su poziv dobili sat i po vremena kasnije.

Komunalna milicija nas je obavestila da je primećena zmija, ali da je prijavila starija baka, sat i po nakon što je primećena. Po opisu zmije, u pitanje je ribarica, vodena zmija, potpuno i bezopasna. To su plašljive zmije, a još uvek je toplo vreme i zato ih još uvek i ima. Ima ih svuda u urbanim sredinama, ali mi imamo sreću da u našim krajevima ne žive otrovne i smrtonosne zmije, a svakako su korisne za okolinu jer se hrane pacovima - rekli su iz Zoo planet-a.

Oni takođe ističu da u Nišu ne postoji služba koja se bavi dislociranjem zmija, te da oni to rade volonterski, dobrovoljno, kao i to da nekada nemaju dovoljno slobodnih ljudi, ali da često građani pogrešno zaključuju da su plaćeni iz budžeta Grada Niša i da je njihova obaveza da reaguju odmah.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Драгољуб

    19:15 // 11. 11. 2023.

    Они који се баве ловом змија у оваквим случајевима морају бити плаћени за свој рад.
    Тако ће га радити систематски и посвећено.
    У Чаиру се игра и борави много мале деце.
    Ту нема места за аматеризам и одлагање решења када се тиче појаве змија.

  • Zoka

    11:39 // 8. 11. 2023.

    Eh, pod stare dane saznadoh da ima zmija. Zaista kako možete da dozvolite da ih ima. Krivi ste.
    Vi iz vlasti morate da promenite prirodu da ih nema. Jadna li si ti Srbijo kad se svaki događaj vezuje za vlast. Evo moram za moju mašinu za pranje koja ne radi da ih okrivim.

  • AnikaK

    04:16 // 8. 11. 2023.

    Lako je ovde pojedinoma da pametuju i jos su neki totalno promasili poentu.Niko ne trazi specijalce da traze zmiju niti da se ne dao Bog park betonira ali ne biste tako pricali da je vade dete ili da je daleko bilo bio poskok.Sram vas bilo.Prosle godine sam i sama u travi nagazila na smuka.Uzas od iskustva.A mogu da zamislim kako je bilo deki i detetu.Kome je zao zmijurina neka ih nosi kuci.

    • Ivan

      09:41 // 8. 11. 2023.

      Sestro,da se održava zelenilo kako treba ne bi bilo zmija!
      Ali pošto se isto održava na i preko televizije i preko novinarke eto tako se desi...
      Celo leto se jedva nešto uradilo u gradu,sad Novembra se setili da održavaju medjuzgradski prostor i zelenilo i to sasvim slučajno pred izbore!

    • stari nislija

      12:30 // 8. 11. 2023.

      Poskoka u gradua nema, nije njihovo prirodno staniste, tako da ne znam zasto ih pomines uopste sem ako ih neko namerno ne dovede ali tako moze i crnu mambu i krokodila u Nisavu.
      A smuk je korisna zmija, kamo lepe srece da svaka kuca ima po jednog smuka u dvoristu sem ako je tebi pacov drazi lik.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: