Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:42, 30. 9. 2021.

| Društvo

Edukacija o važnosti dojenja u niškom Domu zdravlja

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Podrska-dojenju
Svetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje do bebinih 6 meseci; foto: Vanja Keser

Zašto je dojenje važno za bebu i koliko doprinosi kasnijem zdravlju i imunitetu, kako istrajati i pobediti strahove prvih dana po rođenju deteta budući roditelji moći će da se informišu na predavanjima koja će u četvrtak 30. septembra i u petak 1. oktobra biti održana u niškom Domu zdravlja, u okviru obeležavanja Nacionalne nedelje promocije dojenja.

Ovogodišnja nedelja promocije dojenja održava se pod sloganom „Dojenje je naša zajednička odgovornost“.

U četvrtak 30.09.2021. godine u periodu od 10:00 do 13:00 časova, Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece u holu savetovališnog dela službe, organizovaće akciju podele flajera i stručnih saveta na temu značaja dojenja i prirodne ishrane novorođenčeta.U petak 1.10.2021. godine sa početkom u 11:30 časova u prostorijama Savetovališta za trudnice, organizujemo edukaciju budućih mama o pravilnoj tehnici dojenja, sastavu majčinog mleka i uticaju dojenja na psihofizički razvoj deteta - navode iz Doma zdravlja.

U Srbiji se nedelja promocije dojenja obeležava se 40. nedelje u godini , koja simbolično predstavlja period trajanja trudnoće.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    09:30 // 1. 10. 2021.

    Svi apeluju na vaznost dojenja a u porodiliatu niko da pokaze kako da krenes sa dojenjem. Neiskusnomnroditelju donesu bebu, a kad ih pitas na koji nacin postaviti dete radi dojenja kazu pa vi ste majka. I onda nastane problem, beba se doji nanpogresan nacin, dolazi do raznih problema i kod majke i kod bebe te veliki broj zena odustane od dojenja. Sam pocetak dojenja u praksi je jako bitan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: