Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 2. 2. 2022.

| Društvo

Epidemija korone ponovo u niškom Gerontološkom centru

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
gerontološki centar
Nadležni kažu da je epidemiološka situacija pod kontrolom; Foto: J.C.M

Virus korona potvrđen je kod troje korisnika i 11 radnika niškog Gerontološkog centra i tamo je proglašena epidemija, potvrđuju iz Instituta za javno zdravlje u Nišu, ali tvrde da je epidemiološka situacija u centru pod kontrolom.

Iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti IZJZ-a navode da je, prema rečima lekara koji prati njihovo stanje, troje obolelih korisnika stabilno što se tiče kovid infekcije.

Kažu da je 11 zaraženih radnika u kućnoj izolaciji i da će se neki od njih uskoro vratiti na posao.

Epidemiološka situacija u Gerontološkom centru Niš je pod kontrolom. U Domu je 22. januara 2022. godine prijavljena epidemija i poslat je predlog mera - saopštavaju iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Dodaju da osoblje Gerontološkog centra intenzivno prati zdravstveno stanje korisnika i zaposlenih, kao i da se redovno konsultuju sa infektolozima Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu.

Epidemija korone proglašena je 28. januara i u leskovačkom Gerontološkom centru, pošto je obolelo sedam zaposlenih i troje korisnika.

Podsetimo, nakon što je u aprilu prošle godine otkriven veliki broj neprijavljenih zaraženih korisnika niškog Centra, kao i da je jedan preminuo, uhapšen je bivši direktor te ustanove Milan Stevanović.

Tačan broj preminulih iz Gerontološkog centra od posledica korone nikada nije saopšten, a poslednji podatak koji su objavili članovi Kriznog štaba jeste da je od kovida preminulo više od 50 štićenika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VAR tehnolog

    20:27 // 3. 2. 2022.

    Da je " situacija pod kontrolom" ne bi se ni korisnici a ni zaposleni zarazili !

  • radivoje milenković

    13:44 // 3. 2. 2022.

    Sve će to da reše ministar od poljoprivredu, ministarka od socijalu i naš Bata!

  • nisliski mohikanac

    18:29 // 2. 2. 2022.

    Žalosno ali realno je da se ovo ne moze spreciti.Jednostavno ljudi bez simptoma prenosu a i testovi nisu pouzdani.Cak i da nema poseta radnici dolaze.

    • Milun Jankovic

      18:50 // 2. 2. 2022.

      Radnici su bili zatvoreni u tom domu u dva karantina. Maltretirali su ih kao zivotinje. Nosili su iste skafandere koji su se prali! Cak su i terani da potpisuju izjave da su odgovorni ako virus opet udje u dom! Iza svega ovoga se kriju vece zverke koje odlucuju. Radnici rade svoj posao za male pare!

    • Nikola Micic

      19:30 // 2. 2. 2022.

      Zalosno je to sto se u 21. veku kriju informacije od ovog napacenog naroda. Da nece mozda radnici da budu krivi za virus u domu sada??? Pa najlakse je okriviti one koji rade posteno za parce hleba. Ovde su krivi oni koji odlucuju i oni koji te odluke slepo sprovode. Nenamensko trosenje novca, razne druge odluke koje su dovele da nema sredstva za licnu zastitu. Problem je mnogo veci samo se krije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: