Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 31. 7. 2020.

| Društvo

Epidemiološka situacija u KC Niš pod kontrolom, podataka za jug nema zbog tehničkih problema

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Klinički centar
Situacija pod kontrolom, ali neophodno poštovati mere; foto: arhiva JV

Koliko je pacijenata na lečenju od korone u Nišu, Vranju, Leskovcu i Surdulici ni danas nije poznato, jer još nema podataka o tome na sajtu Kliničkog centra zbog tehničkih problema. Epidemiolog KC Niš Nikola Milenković kaže da je u ovoj ustanovi situacija i dalje pod kontrolom, jer je srazmeran broj prijema i otpusta.

Poslednje informacije na sajtu Kliničkog centra objavljene su 29. jula - tri pacijenta su preminula u Nišu, a na jugu je bilo hospitalizovano ukupno 702 ljudi. Novih podataka nema već dva dana. U KC kažu da je juče bilo problema sa sajtom, a da će informacije o broju hospitalizovanih postaviti tokom dana.

Da već dve nedelje nema većih promena u Kliničkom centru, kaže epidemiolog Nikola Milenković, jer je i dalje srazmeran broj prijema i otpusta.

Mi radimo i hirurgiju i karcinome i sve pored kovida. Nije bilo ni povećanja ni smanjenja. Niš je miran, nema ni iz nekog grada povećanje broja pacijenata, držimo sve pod kontrolom. U odnosu na period kada smo imali 5 otpusta dnevno sada imamo po 30, a tada je bilo 10 prijema dnevno, sada je između 30 i 40 i tako je već dve nedelje - kaže Milenković.

Epidemiolog nije želeo da daje prognoze o tome kada će kriva, koja je već neko vreme u stagnaciji, početi da pada, jer je virus nepredvidiv, a napominje i da to zavisi od svih nas.

Poput Kriznog štaba koji svakodnevo upozorava građane da se ne opuštaju, to preporučuje i Milenković, jer iako je Niš u boljoj situaciji nego u prvom piku prvog talasa, korona je i dalje tu.

Ali mi imamo i teške pacijente koji dolaze kod nas, jer imamo najbolje uslove za njihovo lečenje i ka nama gravitira velika populacija, tako da ako situacija negde eskalira to više nije njihov problem nego naš. Dok se ne reši pitanje Knez Sela, Klinički centar neće imati neki izduvni ventil, ali smo i pored toga pod kontrolom - pojašnjava.

Podsetimo, da je Niš bolji sada nego pre nekoliko meseci rekla je i premijerka Ana Brnabić i epidemiolog Branislav Tiodorović, a ministar zdravlja je najavio adaptaciju Knez Sela do kraja godine da bi spremni dočekali drugi talas.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    14:02 // 2. 8. 2020.

    @Mirko ne anestezizloži su divni.Ljubice sve ste upravu.Ovaj Mirko pojma nema

  • Ivana

    18:16 // 1. 8. 2020.

    Gospodin ne govori istinu kada kaže da rade hirurgiju. Znam na ličnom primeru.

  • Dana

    11:20 // 1. 8. 2020.

    Možda nije mesto za ovaj moj komentar, ali moj brat crkava radeći u covid bolnici u KC Niš i niko ne pominje da ih zaposle za stalno. Samo u Nišu!!!

    • Dr spec.

      22:50 // 1. 8. 2020.

      Primljeno je 119 lekara, od kojih svega 30ak iole vredi, ostalo ponavljači đaci i propali studenti. Budimo realni pa toliko lekara trenutno nema razloga primati u celoj državi, a ne u KC Nis. Velika većina su doktori opšte prakse te je vrlo glupo gomilati kadar koji nije potreban KC. Potrebno je ostaviti sposobne lekare na specijalizaciji i dr specijaliste tamo gde su oni potrebni!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: