Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 23. 2. 2020.

| Društvo

Evropska unija rekonstruiše belopalanački Dom kulture

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Kompletna rekonstukcija
Kompletna rekonstukcija; foto: EU PRO

Sanacijom krova, rekonstrukcijom grejanja, uvođenjem novih električnih instalacija i osvetljenja i nabavkom nove scenske opreme, belopalanačka Ustanova kulture Remizijana poboljšaće uslove za rad i smanjiće troškove grejanja.

Projekat rekonstrukcije finansira Evropska unija preko razvojnog programa EU PRO sa 110.000 evra, a učešće građana kroz budžet u finansiranju radova je skoro 20.000 evra.

Prema rečima predsednika Opštine Gorana Miljkovića, postignuta energetska efikasnost smanjiće troškove grejanja, što će omogućiti da se ušteđeni novac dalje uloži u kulturu. Zgrada Remezijana Zgrada sagrađena 1948. godine; foto: EU PRO

Ovo mesto je stecište svih kulturnih dešavanja u našoj opštini, jer se u okviru ustanove održavaju pozorišne predstave, bioskopske projekcije i koncerti, izložbe, književne večeri, kao i folklorne manifestacije. Ustanova kulture je i domaćin brojnim kulturnim manifestacijama koje se organizuju u Beloj Palanci - rekao je Miljković.

Zgrada u kojoj se nalazi Ustanova kulture sagrađena je 1948. godine, a radove izvodi grupa izvođača, na čelu sa preduzećemViners iz Niša koji su izabrani na tenderu koji je sprovela Opština Bela Palanka.

Predviđeno je da radovi budu završeni u roku od 120 kalendarskih dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: