Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 6. 11. 2022.

| Društvo

Glumu i novinarstvo spojio u jedno, a recept je "biti svoj" - Petar Ščepihin u emisiji "15 minuta"

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti

Za samo nekoliko dana Nišlija Petar Ščepihin spremio je čuvenu ulogu profesora Kitinga za predstavu "Društvo mrtvih pesnika" za koju je nedavno osvojio nagradu za najboljeg glumca na "Urban Festu", a uskoro će oživeti i duoramu "Igre u pesku". Da "sve može" kad postoje talenat, volja i rad pokazuje i to što je spojio umetnost i novinarstvo uz parolu "biti svoj i slobodan".

U ulogu čuvenog profesora Kitinga je, kaže, uskočio jer nije bio u prvoj podeli. Pripreme od samo nekoliko dana, nesebična podrška kolega i njegov rad su ga doveli do nagrade na Međunarodnom studentskom festivalu u Nišu i to pred domaćom publikom.

Mnogo znači ta nagrada, a sa druge strane ima još veći značaj jer to nije moja uloga, jer sam uskočio u predstavu. Kolega Nemanja Nikolovski koji igra glavnu ulogu nije mogao, pa da se predstava ne bi odložila, tadašnji umetnički direktor me je pozvao i pitao da li mogu da uskočim u predstavu. Ja sam, inače, u pozorištu poznat kao neko ko voli izazove, koji voli da ga samo bace u vatru. Rekao sam "naravno da mogu" - navodi Ščepihin.

Druga kuća 26-godišnjem glumcu je niško Akademsko pozorište za koje kaže da je imalo veliki uticaj u njegovom odrastanju. petar 1 O pozorištu, novinarstvu i slobodi u emisiji "15 minuta"; foto: JV

Akademsko pozorište i dalje igra jednu veliku ulogu u mom životu i jako je uticalo na moje odrastanje i životno i poslovno sazrevanje. Verujem da je ono značajno za svakog čoveka koji je ikada ušao u to pozorište... To je mesto kome ću se sigurno uvek vraćati i gde mogu uvek da se vratim, jedno mesto koje zaista pruža utočište i slobodu misli i govora i koje podstiče i mlade i starije ljude da uživaju u umetnosti i da rade nešto kvalitetno za sebe - kaže mladi glumac.

Petar je uspeo da glumu spoji sa novinarstvom, pa da mu obe profesije pomažu kako za scenu, tako i dok je bio student, za fakultet. Ono što ih spaja je sloboda, pa ističe da je u današnje vreme najavažnije biti svoj i težiti ka svojim idealima.

Kako je biti mladi glumac u Nišu, kada će izaći pred publikom sa duodramom, šta nam sve donosi nova sezona predstave "Scena u trenu", kao i koliko je važna sloboda za umetnost saznajte u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojana Živković

    23:28 // 6. 11. 2022.

    Dragi Peco, od malena si pokazivao sklonosti ka glumi....Beskrajno mi je drago da si u tome istrajao! Od srca Ti želim da nastaviš sa nizanjem uspeha! Boka

  • Marija Ristić

    16:18 // 6. 11. 2022.

    Svaka čast i veliki pozdrav Petre!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: