Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 8. 6. 2017.

| Društvo

Građani blokirali saobraćaj na Broju 6, traže semafor

Autor:M. J. i J. A.Izvor:Južne vesti
Protest građana na Broju 6
Ako se ne dogovore oko postavljanja semafora, najavili svakodnevnu obustavu saobraćaja na sat vremena; Foto: JV / M. J.

Stotinak roditelja i dece iz Niške Banje i naselja Nikola Tesla poznatijeg kao Broj 6, u 16 sati blokiralo je saobraćaj na Bulevaru cara Konstantina, još jednom tražeči od gradske vlasti da se na pešačkom prelazu postavi semafor, kako deca više ne bi stradala na "zebri".

Jedan od zabrinutih roditelja Zoran Đorđević kaže da mu je rečeno da će gradonačelnik Niša Darko Bulatović “poslati nekog svog” da dođe i razgovara sa njima.

Rekli su nam i da ćemo ujutru u 8 sati da imamo sastanak u Gradskoj kući. Ako se i posle toga ništa ne reši, mi ćemo svakodnevno ovde da šetamo po sat vremena - dodaje Đorđević.

Majka Ana Grozdanović čije dete završava 4. razred u isturenom odeljenju škole "Ivan Goran Kovačić" u naselju Nikola Tesla kaže da od 1. septembra roditelji neće pustiti decu da idu u školu, ako ne bude postavljen semafor.  Kolona vozila Saobraćaj bio zaustavljen od 16 sati; Foto: JV / M. J.

Roditelji kažu i da su, osim semafora, ranije tražili i da se uvede školski autobus koji će da vozi decu u Lazarevo selo, Prvu Kutinu i Broj 6, ali da ni taj zahtev nije ispunjen. Posle još jedne saobraćajne nezgode u kojoj su jutros povređene 4 devojčice, roditelji u ovim naseljima upozoravaju da neće odustati dok njihova deca ne budu bezbednija. 

Deca od 5. razreda moraju da idu u školu u Nišku Banju, ali se boje da prelaze na ovom pešačkom, jer nije bezbedno kad krenu na autobusku stanicu. Ako nam ne postave semafor mi decu nećemo da pustimo da idu u školu od septembra - kaže Grozdanovićeva.

Podsetimo, pre 3 godine je na pešačkom prelazu na mestu gde se održava protest poginuo 10-godišnji dečak dok je prelazio ulicu. Zato su, još pre 2 godine, roditelji tražili da se na toj "zebri" postavi semafor, jer je ugrožena bezbednost njihove dece.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • milisav

    11:37 // 9. 6. 2017.

    A, šta radi opština N.Banja. Nisu nadležni. Šta li? Da nam deca ginu na pešačkom, a da se problem ne rešava. Ima li veće tragedije... Ima. NESPOSOBNI, koji N.Banju, odnosno Grad vode.
    Što se tiče bezbednosti... Da li je prihvatljivo "ukinuti" taj prelaz i zajedno sa autobuskom približiti postojećem semaforu? Da se za pešake dobije bezbednija zona kretanja
    Plus kamere, /sva moguća tehnika/

  • Anastasija Marković

    11:23 // 9. 6. 2017.

    Pozdrav iz Šapca, semafor ne bi bio veća zaštita, onaj ko je navikao da se bahato ponaša neće mnogo obazirati na semafor. Gradske vlasti u Šapcu su to rešile suptilnije, ispred pešačkog prelaza koji koriste đaci da uđu u školu sa jedne i druge strane nalaze se "ležeći policajci" pa hteli ili ne vozači moraju smanjiti brzinu na minimum, to predlažem da urade i u Nišu.

    • milisav

      12:58 // 9. 6. 2017.

      Gradski saobraćaj, pa i prigradski ne podnose "ležeće policajce". To je valjda i peopisom regulisano.

  • miki

    11:23 // 9. 6. 2017.

    Nisam protiv postavljanja semafora, ali da li je neko uopste napisao da tu postoji semafor 100 metara dalje na raskrsnici. I zasto onda ako je opasno ljudi ne uce svoju decu da predju tamo gde je bezbednije, i da ranije negde krenu. Sta da je tu reka, morali bi na most, ili bi i dalje prelazili preko brvna? Ja bar tako moju decu ucim, idi gde je sigurnije a 2 minuta nista ne znaci...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: