Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 16. 5. 2022.

| Društvo

Gradonačelnica Niša o poskupljenju prevoza: Nadam se razumevanju sugrađana

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
prevoz
Gradonačelnica kaže da politička situacija u svetu utiče na Grad; foto: JV/T. R.

Zato što je cena benzina skočila, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da su bili prinuđeni da povećaju cene gradskog i prigradskog prevoza i nada se da će takvu odluku građani razumeti. Štab za vanredne situacije će, kako je rekla, danas staviti van snage rešenje da se u autobusima ne upotrebljava klima zbog korone.

Od 1. juna Nišlije će javni prevoz plaćati oko 33 odsto više, a Sotirovski kaže da je razlog situacija na svetskom tržištu.

Pratimo svakodnevno situaciju na tržištu, s obzirom na to da je cena benzina porasla, mi smo bili prinuđeni da poskupljujemo gradski prevoz. Nadam da će sugrađani imati razumevanja za ovo poskupljenje, jer sve ovo što se događa na političkoj sceni sveta se i te kako odražava na situaciju i na funkcionisanje Grada - kaže gradonačelnica.

U jeku pandemije virusa korona gradski Štab je doneo odluku da se u javnom prevozu ne uključuje klima, a prošle godine građani su se žalile da su uslovi kao u sauni. Gradonačelnica navodi da ta odluka od danas ne bi trebalo da važi.

Ono što je jako važno za gradski prevoz to je da će danas verovatno biti van snage donet nalog Štaba za vanredne situacije da se klime zbog korone ne upotrebljavaju u gradskom prevozu. Dakle, klime će autobusi ponovo početi da uključuju i tu odluku gradskog Štaba ćemo da stavimo ad akta - navodi Sotirovski.

Podsetimo, prevoz će biti skuplji za oko 33 odsto, odnosno karta za prvu zonu će biti 80 dinara, za drugu 105, a treću 120. Mesečne karte za organizovani prevoz radnika "na ime" u prvoj zoni će biti 2.640 dinara, dok je trenutna cena 1.980 dinara. U dve zone će biti 3.510, a u tri 4.410 dinara, što je poskupljenje od preko 1.000 dinara.

Ekonomista Boban Stojanović je rekao da je to preterano povećanje, jer je iznad zvanične stope inflacije.

U anketi Južnih vesti 70 odsto čitalaca je glasalo da nema razloga za skuplji gradski prevoz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gospodin 3%

    13:45 // 18. 5. 2022.

    Draga nasa Gradonacelnice imam pitanje zasto se u Bg penzioneri voze za 407din godisnje nevezano od primanja i sa navrsenih 65 god.....a u nisu gle cuda grad manji sest do sedam puta ovde sa 65 god mozete placati i najskuplju kategoriju (do skoro 1980 mesecno).......OBJAVITE KOMENTAR

  • Naissus

    23:53 // 17. 5. 2022.

    Dragana, s' obzirom da si kopirala moj komentar (za svoju izjavu) sa prethodne vesti o poskupljenju prevoza, objavljene na JV, trebalo bi da znas da sam bio "malkice" sarkastican. Ali, prastam ti jer ni ostali nisu to skontali.

    Mene samo zanima jedno. Zasto bih placao kartu prevoznicima koji nose BG tablice na autobusima? I kome zapravo placam tu kartu?? Kom gradu ide taj novac??

  • Mira

    10:36 // 17. 5. 2022.

    Tražiš razumevanje od sugradjana za poskupljenje prevoza. Sugradjana od tebe traže razumevanje da ne gradiš parking pored škole i najposećenijeg parka. Razumevanje treba vratiti razumevanjem.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: