Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 12. 2. 2024.

| Društvo

Gradonačelnika Tirane odbornici proglasili za počasnog građanina Bujanovca

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti, Bujanovačke
bujanovac
Srpski odbornici kažu da je odavanje počasti Veliaju sticanje političkih poena pred predstojeće lokalne izbore; foto: Bujanovačke

Albanska većina u bujanovačkoj skupštini proglasila je danas gradonačelnika Tirane Eriona Veliaja za počasnog građanina Bujanovca, pišu Bujanovačke. Srpski odbornici bojkotovali su sednici jer, kako tvrde, predlog nije stigao stigao u skupštinu po zakonskoj proceduri, ali i zbog sumnje da je motiv za počast Veliaju sticanje političkih poena pred predstojeće lokalne izbore.

Srpski odbornici i dva predstavnika romske zajednice nisu prisustvovali sednici, a za predlog da gradonačelnik Tirane postane počasni građanin Bujanovca glasala su 23 odbornika. Prema pisanju Bujanovačkih, proglašenja ne bi bilo da nisu glasali i opozicioni odbornici – troje iz Alternative za promene i jedan iz Demokratske unije Albanaca.

Predsednik opštine Nagip Arifi i njegov zamenik Šćiprim Musliju, kao predsednik parlamenta Enver Ramadani, isticali su veliki doprinos Veliaja opštini Bujanovac i albanskom stanovništvu, a posebno su izdvojili donaciju Tirane od 550.000 evra za izgradnju sportske sale u školi „Naim Frašeri“ u Bujanovcu.

Iako izglasana, odluka Skupštine opštine Bujanovac nije punovažna bez saglasnosti Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Гага

    13:20 // 14. 2. 2024.

    ...и он ће њих...кад буду испоручени...

  • Miloš

    16:39 // 12. 2. 2024.

    Velika Albanija kuca na mala vrata!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: