Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 22. 1. 2019.

| Društvo

Gradski forum o zagađenosti vazduha sutra u Nišu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
vazduh
Šta dišemo?; foto: čitalac

Izolovane PM čestice tokom protekle nedelje u Nišu su prelazile i 200 mg, dok je dozvoljena granica 50, pa će zagađenost niškog vazduha biti tema Gradskog foruma koji se održava sutra 23. januara od 14:30 u Media i reform centru.

Na tribini će govoriti Aleksandra Brzaković iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Niša, neimenovani predstavnik Instituta za javno zdravlje Niš, Amelija Đorđević sa Fakulteta zaštite na radu u Nišu, Olivera Milošević iz Zelenog ključa i aktivista Miloš Bošković.

Rezultati merenja zagađenja vazduha zbunjuju građane, navode organizatori, pa Nišlije, sa jedne strane, zahtevaju reakcije nadležnih, a sa druge savete lekara kako da se zaštite.

Da li su ovakvi rezultati merenja uobičajena pojava u sezoni loženja? Koliko je vazduh zaista zagađen i opasan po zdravlje ljudi? Da li je potrebno i koje mere preduzeti? Ima li razloga za brigu? - pitaju organizatori.

Građani i građanke će moći uživo da prate i komentarišu Gradski forum na Fejsbuk stranici Media i reform centra Niš, kao i da postavljaju pitanja i ostavljaju komentare na samom skupu, ili posredstvom Tvitera korišćenjem #gradskiforum.

Moderatorka tribine je novinarka Zorana Ristić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandra

    10:37 // 23. 1. 2019.

    Moramo da imamo svest o tome gde zivimo, kako zivimo, kakva nam.je ekoloska situacija! A uvek bilo i bice:sjase Kurta, uzjase Murta...a mi ostajemo..

  • aleksandra

    10:34 // 23. 1. 2019.

    Mislim da je pametnije da izadjemo na ulice zbog "vazduha"koji disemo, nego zbog ne znam ni ja cega, mozda nam to donese i neki rezultat!

  • Ana s

    10:22 // 23. 1. 2019.

    Slabi su vam sagovornici. Niko bitan. Tribina na silu napravljena...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: