Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 24. 4. 2023.

| Društvo

Grujičić: Eliminisanje liste čekanja u Nišu vrlo diskutabilno

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Danica Grujičić
Kaže da su uradili "samo" šezdesetak operacija; foto: JV

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je da je eliminisanje liste čekanja na Klinici za kardiohirurgiju u Nišu diskutabilna jer su lekari, kako kaže, uradili šezdesetak operacija dok su njihove kolege za to vreme uradile mnogo više.

Lekari niške Kardiohirurgije radili su 12 uzastopnih vikenda bez novčane naknade i tako eliminisali liste čekanja za kardiovaskularne operacije. Dok ih mnogi smatraju herojima, a neki traže i da se odlikuju ordenjem, ministarka Grujićić je u intervjuu za Blic izjavila da je ono što su uradili diskutabilno.

Kada su u pitanju lekari u Nišu, ja moram samo kratko da kažem. Od nekih ozbiljnih kardiohirurških operacija uradili su 60-tak. Za to vreme, Dedinje je uradilo 702, radnim danom, za to vreme kardiohirurgija Kliničkog centra Srbije uradila je oko 400 operacija, za to vreme Institut za kardiovaskularne bolesti u Kamenici je uradio preko 300 operacija. Tako da je to sklanjanje sa liste čekanja vrlo diskutabilno. Nemam ništa protiv kolega u Nišu, pozdravljam njihov entuzijazam, ali priznaćete da su ove cifre mnogo veće - rekla je ministarka.

Podsetimo, lekari niške Kardiohirurgije su u debati Južnih vesti istakli da su dobili najveću nagradu kada su eliminisali liste čekanja, a priznanje koje traže je da od države konačno dobiju opremu za rad, pre svega EKK mašinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan N

    21:02 // 25. 4. 2023.

    Naravno da je problem kad ne traziš pare za svoj rad. Nisu ovi na to navikli pa ih ugrožavaju. Ako je sporan broj operacija što ne kažu koliko lekara radi na drugim klinikama i sa kojom opremom. Kako te nuje sramota da uporedjueš Dedinje i Niš? Kupite ljudima opremu koja im treba i oustite ih da rade. Očito nešto znaju što ti i tvoji ne znate.

  • Djoka

    17:39 // 25. 4. 2023.

    Danas ucimo dve nove u stvari,stare reci,zaboravljene kod nas Srba,kao i sve drugo.
    Prva rec je BULAZNITI:glagol-nesvršen,znacenje-trabunjati,govoriti besmislice, govoriti u bunilu,buncati,mutiti se,postati smeten, ...
    Druga rec je SRAMOTA:imenica,znacenje-stid,bruka,poniženje,sram, osramoćenje,obeščašćenje,blamaza, ...
    p.s. One idu obicno odvojeno,ali u ovom slucaju zajedno-SRAMNO BULAZNJENJE!

  • Srdjan

    16:42 // 25. 4. 2023.

    Nisu doktori i zdravstveni radnici dobili direktivu od NJEGA pa samim tim su radili na svoju ruku, pa sada ON ne moze da se hvali kako je ON zasluzan za ucinjeno. Kraj vam je blizu, a pamtimo sve!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: