Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 11. 1. 2021.

| Društvo

Grupa mladih Nišlija očistila Kamenički vis od smeća

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
kamenički vis
U roku od 4 sata, kaže jedan od članova grupe Filip Stupar, Kamenički vis je bio potpuno čist; foto: "The soul of mountains"

Pre četiri dana nekoliko Nišlija iz grupe "The soul of mountains", koja za sada postoji sam na internetu, očistili su od smeća jedno od najposećenijih niških izletišta Kamenički vis. Kako navode iz ove grupe, na izletištu ih je zateklo smeće sa svih strana i pune kante, pa apeluju na građane da ne bacaju đubre, kao i na nadležne da češće posećuju i čiste izletiša.

U roku od 4 sata, kaže jedan od članova grupe Igor Stupar, Kamenički vis je bio potpuno čist. vis6; fot; TSM Smeće na izletištu kamenički vis; foto: "The soul of mountains"

Drug Uroš je pre nekih sedam dana primetio, kada je bio na Kameničkom, da je mnogo prljavo, đubre je bilo svuda, kante pune, a više od pola kanti je polomljeno, uništen vidikovac. Odmah smo nakon dva dana odlučili da počistimo – kaže Stupar.

vis; foto; TSM Nišlije za 4 sata počistile smeće; foto: "The soul of mountains" Napunili su, kako kaže, 35 kesa od 120 litara, kojima su skoro do vrha napunili kontejner.

Od internet grupe "The soul of mountains" članovi planiraju da naprave udruženje, a glavni cilj je da osveste omladinu po pitanju prirode, kao i da se što više ljudi približi prirodi.

Tu su i drugi ciljevi, a to je da zaštitimo i sačuvamo prirodu, pomognemo planeti. Uglavnom su to mladi ljudi, i naravno svi su dobrodošli kod nas – poručuje Stupar.

Inače, čišćenju Kameničkog visa prethodile su akcije čišćenja planinarskih staza. vis5; foto; TSM Pre i posle čišćenja; foto: "The soul of mountains"

Kada se spustamo sa nekog vrha, spremne su rukavice i kese i uvek se čisti. Planine već sijaju gde god da se pojavimo – navodi Stupar.

Poručuje da će grupa nastaviti sa akcijama dok Niš ne bude sijao od prirodne lepote.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Baka

    18:22 // 11. 1. 2021.

    Bravo deco! Da se bar vasi vrsnjaci i nasi sugradjani ugledamo na vas... Nego sto kazete vi mladi:dzaba ste krecili! Sve ce to do proleca biti puno kreveta, suta, kada, wc solja.. Nikad prljavije nije bilo.

  • čistač

    15:53 // 11. 1. 2021.

    A kučiće što raznose ko će da počisti?

  • Otpor

    13:52 // 11. 1. 2021.

    Kako kad ja i moje drustvo,ponesemo kese,ocistimo,ostavimi dzakove,nikad nas ne slikaju za novine???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: