Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:27, 6. 11. 2015.

| Društvo

Gužva na niškom aerodromu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
avioniu
Ovako je bilo 9. januara prošle godine; foto: Aerodrom "Konstantin Veliki"

Zbog magle čak 5 aviona je sa beogradskog preusmereno na niški Aerodom “Konstantin veliki”. U Niš sleteli putnici iz Podgorice, Ljubljane, Beča, Praga i Brisela.

Prvi put posle skoro dve godine nacionalni avio-prevoznik iskoristio je Aerodrom “Konstantin Veliki” kao alternativni, jer stariji tipovi aviona nisu mogli da slete u Beograd.

Na sajtu beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla” stoji da su letovi iz pomenutih gradova preusmereni, a Nišlije koje žive bliže aerodromu čule su večeras motore nekoliko aviona i rulanje po pisti.

Takođe, na sajtu flightradar24.com koji prati sve svetske letove moglo je da se isprati sletanje aviona koji su preusmereni u Niš.

Andrija Pavlović urednik portala Fly from Niš, kaže da su avioni sleteli između 22:30 i 23 sati.

Sletelo je 4 aviona tipa ATR72 i jedan avion tipa Boing 737 koji je stigao iz Brisela, svi iz flote "Air Serbia". Zanimljivo je da je ovo prvi bivši JAT-ov Boing koji je sleteo u Niš nakon 6 godina, kada je JAT poslednji put iz Niša leteo za Cirih - kaže Pavlović.

On kaže da je poslednje sletanje “Air Serbia” bilo 9. januara prošle godine kada su, takođe zbog magle, iz Beograda u Niš preusmerena 3 ATR-a, iz Beča, Ljubljane i Praga.

Podsetimo, niški Aerodrom i “Air Serbia” polovinom aprila potpisali su Ugovor o zemaljskom opsluživanju kojim je Niš postao jedan od alternativnih aerdroma beogradskom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vera Stojanovic

    11:00 // 10. 11. 2015.

    Da li ce biti preko leta letovi za Tursku iz Niša?

  • Nikola

    19:55 // 8. 11. 2015.

    Mislim da bi trebali sledeci put sacekati putnike sa razvijenim transparentom: " Dobrodosli u Nis, rodni grad cara Konstantina, sletite i drugi put po lepsem vremenu imacete sta da vidite".

    Ovim bi pokazali Beogradu da Nis nije alternativa nego destinacija za primer, a ukazali bi i prestonici da smo u podredjenom polozaju zbog monopola aerodroma Nikola Tesla.

    Gastarbajter u Beogradu

  • šta je privatnik

    07:33 // 7. 11. 2015.

    ne sećam se da su ikada JATovi avioni, zbog magle nad beogradskim aerodrom, preusmeravani na niški. Ovog puta nije sarkazam, prvi put u novijoj istoriji!!! Zbog ovoga treba manje da dramimo kada su javna gradska preduzeća i njihova privatizacija u pitanju. Nema razloga da izdržavamo gubitaše, privatizujmo sve sem JKP"Naissus" i JP"Toplana". U Toplani je neophodna promena rukovodilaca.

    • Dr.Pravdić

      20:12 // 7. 11. 2015.

      @šta je privatnik.Da pravo je čudo što nisu sleteli u Budimpeštu ili Sofiju!Ali i to je nešto za početak ako će se nastaviti sa tom praksom.A za privatizaciju Toplane se ne slažem i nju treba pod hitno privatizovati jer je to privilegija 1/3 Nišlija i njima se pokrivaju dugovi.Na tržište pa ako su jeftiniji opstaće ako ne neka propadnu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: