Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 9. 11. 2021.

| Društvo

I ove godine zbog epidemije otkazana Šušenicijada u Dimitrovgradu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
šušenica
Manifestacija i ove godine odložena; foto: Lj. F.

Zbog epidemije virusa korona i ove godine se neće održati, saopštavaju organizatori, tradicionalna gastronomska manifestacija "Dani caribrodske šušenice". Organizatori se nadaju da će naredne godine biti mogućnosti za njeno održavanje.

Novembar je prethodnih godina u Dimitrovgradu bio u znaku "Šušenicijade", ali drugu godinu zaredom manifestacija koju poseti i više od 10.000 ljudi se neće održati.

Odlukom Opštinskog veće opštine Dimitrovgrad i ovogodišnja manifestacija "Dani Caribrodske Šušenice" neće biti organizovana. Nadamo se da sledeće godine neće biti problema i da će se organizovati manifestacija kao i prethodnih godina - saopštavaju organizatori.

Gastro-manifestacija koju najviše posećuju turisti iz susedne Bugarske do sada se održala 5 puta, poslednja 2019. godine.

Više o procesu dimljenja svinjskog mesa i proizvodnji šušenice, ali i o tome kako je manifestacija ohrabrila Dimitrovgrađane da obnove tradiciju svojih predaka, pročitajte u posebnom tekstu Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nisleja

    17:29 // 9. 11. 2021.

    A sto dozvoliste dane banice u Beloj Palanci pa još i sa koncertom?Tad je odgovaralo da rastu brojke a sada se blize izbori....eee ograniceni narode..

    • Tajanstveni Alan

      19:32 // 10. 11. 2021.

      Imali neko,iz Dimitrovgrada, da je napisao knjigu ?
      Samo od krkanje mislite i kukate, sto biti nece !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: