Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 19. 1. 2024.

| Društvo

IT inženjer prvi do Časnog krsta u Nišu, novčanu nagradu donirao

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti

Od 23 takmičara koliko je plivalo na Čairu, prvi do Časnog krsta stigao je 29-godišnji Strahinja Stanković koji će novčanu nagradu preusmeriti u humanitarne svrhe.

JLM_3380
Nagrada ide u humanitarne svrhe; foto: Jelena Mišić

Od 23 takmičara koliko je plivalo na Čairu, prvi do Časnog krsta stigao je 29-godišnji Strahinja Stanković koji će novčanu nagradu preusmeriti u humanitarne svrhe.

Uz svečani stroj Žandarmerije i simboličnim letom golubova, a uz blagoslov Eparhije niške, 23 takmičara, među kojima i četiri žene otpočeli su nadmetanje za Časni krst na otvorenom bazenu u Čairu. JLM_3310 Tradicionalno plivanje za Časni krst; foto: Jelena Mišić

Najbrži je bio IT inženjer i plivač Strahanja Stanković koji je istakao da je čekao pravi trenutak da se prijavi. JLM_3365 Prvi Strahinja Stojanović; foto: Jelena Mišić

Iako sam plivač već 20 godina, prijatelji su očekivali da ću se prijaviti i ranije, ali nisam želeo da se prijavljujem iz pogrešnih razloga, već kada osetim potrebu za tim - poručio je Stanković.

On je odlučio da svoju novčanu nagradu od 50.000 dinara donira Fondaciji "Jezgro" za pomoć porodicama u Srbiji i tako da svoj mali doprinos. JLM_3255 Najmlađa ima 18 godina; foto: Jelena Mišić

Najmlađa među ženskim takmičarkama bila je 18-godišnja Mina Đorđević, učenica Umetničke škole u Nišu.

Ovo je moje prvo učešće i jako sam ponosna što sam učestvovala, ja sam još prošle godine učestvovala međutim bila sam maloletna, tako da je ta želja ostala za ovu godinu - poručila je Đorđević.

Opština Medijana pobedniku Bogojavljenskog plivanja, pored novčane nagrade darivala je lovorov venac, zlatan lanac i privezak, dok su ostali učesnici dobili zlatne krstiće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prike

    10:39 // 20. 1. 2024.

    Ovoliko negativnih komentara za ovakav dogadjaj? Pa gde ce nam dusa, braco Srbi i sestre Srpkinje :(

  • Роко верник

    07:01 // 20. 1. 2024.

    Ето га к'о Бабакај.

  • Komsija

    21:57 // 19. 1. 2024.

    U humanitarne svrhe, na racun gradonacelnice. Lep gest, dzentlmenski.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.