Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 10. 8. 2018.

| Društvo

Inicijativa o predaji niškog aerodroma: Bulatoviću, znate li šta ste potpisali?

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
protest
Pitanja gradonačelniku; foto: J. Adamović

Zašto je potpisan u Beogradu, zašto nije precizirano koje obaveze država otpisuje Nišu, a koje preuzima na sebe, zašto Ministarstvo saobraćaja laže o tome koliko je Republika uložila u Aerodrom “Konstantin Veliki” neka su od pitanja koja Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” postavlja gradonačelniku Darku Bulatoviću povodom potpisivanja ugovora kojim je niški aerodrom predat državi.

Dokument na koji su potpis juče stavili Bulatović i ministarka Zorana Mihajlović sporan je, kako tumači Inicijativa, ne samo pravnički i zbog dugova koji su bili opravdanje da Grad pokloni aerodrom Republici.

Da li je pre potpisivanja ugovor bio dostupan svim službama lokalne samouprave čija su mišljenja morala biti pribavljena: Gradskom javnom pravobranilaštvu i Privredno - ekonomskom savetu grada? Zašto predlog ugovora nije bio dostupan javnosti? Da li je ovo potvrda naših sumnji da država neće preuzeti nikakve obaveze iako i u odluci Gradskog veća, odluci Skupštine grada i u Zaključku Vlade Republike Srbije stoji da je to osnov za poklanjanje aerodroma? U kom trenutku ćemo saznati koje će obaveze biti otpisane gradu Nišu kao naknada za poklanjanje aerodroma? Važno je da javnost zna da niti jedan od dugova grada prema republici nije pomenut niti jednim dokumentom u vezi sa poklanjanjem aerodroma - pita Inicijativa.

Podsećaju i na zvužduke kojima je dočekana ministarka Mihajlović na početku “aerodromske afere”, pa pitaju potpisnike zašto se kriju od Nišlija, jer je logičnije da je ugovor potpisan u Nišu.

Gradonačelnika Bulatovića pitaju da li uopšte razume šta je potpisao, a državu optužuju da iznosi neistine o parama koji je uložila u niški aerodrom.

Kakve su to odluke koje se obrazlažu lažima? - oštri su iz Inicijative.

Od Bulatovića traže i da se izjasni o stavu sada već bivšeg direktora niške vazdušne luke Vladice Đurđanovića, koji je predaju aerodroma ocenio iracionalnom odlukom i podneo ostavku uz obrazloženje da “ne želi da učestvuje u onome što sledi.

Gradonačelnik nije želeo da komentariše takav stav Đurđanovića.

Inicijativi je sporan i predlog za izbor novog v. d. direktora Aerodroma - Dušan Knežević, za koga navode da nema potrebno radno iskustvo za tu rukovodeću poziciju i da je u sukobu interesa jer se sudi sa preduzećem koje sada treba da vodi.

Podsetimo, sa 44 glasova “za” i 5 “protiv” na glasanju koje je ponovljeno i uz odbijanje zahteva opozicionih odbornika za glasanje prozivkom, vladajuća većina u niškom parlamentu izglasala je predlog Gradskog veća kojim se niški Aerodrom “Konstantin Veliki” ustupa Republici na upravljanje bez naknade.

Od same najave poklanjanja aerodroma državi, pa sve do samo izglasavanja ove odluke održano je nekoliko protesta nezadovoljnih građana, a oformljena je i Inicijativa “Ne damo aerodrom” koja je najavila i postupke pred sudom zbog neregilarnog poklanjanja aerdoroma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    23:49 // 11. 8. 2018.

    Jednoga dana svima njima apsa ne gine.

  • Branislav Petrovi

    16:45 // 11. 8. 2018.

    Brdjanina boli uvo za grad pa i za aerodrom.Veliki je rekao tako mora da bude i tako jeste.Ko je nama kriv sto smo dozvolili da nam polusvet vodi grad .Mislim da ce tako biti duuugi niz godina.

  • penzionerka

    11:22 // 11. 8. 2018.

    Sto ne potrazi referendum,crni Bulatovicu?Kad moze AV za Kosovo,moze i Nis za aerodrom,ili ce i on otici "na noge" da potpise,bas kao i ti,nesrecnice.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: