Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:07, 16. 9. 2019.

| Društvo

Inspekcija zatvorila jedinu pumpu u Bosilegradu, građani gorivo toče iz cisterni

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
točenje goriva
Nestašica goriva u Bosilegradu; ilustracija; foto: Pixabay

Jedinu pumpu na kojoj su meštani Bosilegrada mogli da natoče gorivo finansijska inspekcija zatvorila je 10. septembra pa je ova opština na nekoliko dana bila bez nafte. Sada građani toče naftu iz cisterni “Knezpetrola” i to nakon što je opštinski Štab za vanredne situacije tražio pomoć od republičkog. Kada će jedina pumpa proraditi, sa sigurnošću ne zna ni predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev.

Zaharijev za Južne vesti priča da je pumpa zatvorena zbog nereda, ali ističe da ne zna o kakvim neredima reč, kao ni koja je inspekcija zabranila rad. Predsednik Opštine kaže da je Štab za vanredne situacije sazvao onog trenutka kada je obavešten da se na pumpi stvorila velika gužva.

Hteli smo da proglasimo vanrednu situaciju jer život bez nafte za nas to i jeste. Obratili smo se republičkom Štabu za pomoć i dobili odgovor da to ne činimo jer će da nam se pomogne na drugačiji način. Svakog narednog dana sam tražio pomoć dok u petak uveče nisu stigle cisterne Knez petrola, a u subotu oko 18 sati je počelo da se prodaje gorivo u zakonski okvirima, uz davanje fiskalnih isečaka ljudima - kaže Zaharijev.

Otkriva da je u momentu kada je pumpa prestala sa radom bilo psovanja i njega i države, a kada su cisterne instalirane potegla se priča da “prodaje benzin na ulici kao kupus”.

Mi smo morali da potražimo pomoć države i oni su to rešili na ovaj način. Doterali su naftu koja je za 10 dinara jeftinija nego bilo gde u Srbiji - kaže Zaharijev.

Na ulicama Bosilegrada priča se da će pumpa opet proraditi za dve nedelje, a da li će biti tako nije mogao da potvrdi ni predsednik Opštine rekavši da to ne zna jer nije ni zatvorena na njegov zahtev.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    08:54 // 17. 9. 2019.

    Strasno!

  • Zarobljena drzava

    00:20 // 17. 9. 2019.

    Ministarka Mihajlovic je vec pre nekoliko godina pokusala da zatvori tu pumpu. Ova napredna grupacija kao da ima zadatak da unisti mala mesta.

    Prica sa inspekcijom je vrlo neobicna jer se govori o nekakvim “neredima”, a nereda izgleda da nije bilo. Kakvi su to sitni privatni interesi vazniji od ljudi od Bosilegradu? Imamo li nekog investitora i za ovakve price?

  • Ibi

    22:40 // 16. 9. 2019.

    Jedna jedina pumpa a niko, sem tog,, gazde" nema interes interes da prodaje gorivo? Nešto tu smrdi a benzin-nije !Šta li bi to moglo biti ?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: