Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:32, 7. 2. 2022.

| Društvo

Ispituje se isplativost postojanja Narodnog univerziteta, Regionalnog centra, odmarališta "Divljana" i DKC-a

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
gradska kuća
Radne grupe imaju 60 dana da obave sve zadatke; foto: S. M.

Dve radne grupe koje je formirao Grad Niš u naredna dva meseca treba da sagledaju da li je isplativo postojanje i poslovanje Narodnog univerziteta, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih, Dečijeg odmarališta “Divljana” i Dečijeg kulturnog centra u Nišu, kao i da predlože mere za bolju efikasnost u radu tih ustanova.

Zadatak novih radnih grupa, kako navode iz Grada, jeste da sagledaju pozicije tih ustanova na tržištu, kao i da utvrde koliko je opravdano postojanje po dve ustanove sličnih delatnosti, naročito zbog dupliranja kapaciteta i troškova.

Kako je istaknuto, dve radne grupe treba Gradskom veću da podnesu izveštaj i predlože mere i aktivnosti za poboljšanje efikasnosti i ekonomičnosti u radu ovih ustanova.

Zadaci radne grupe su da, po usvajanju Izveštaja i mera, objedini i koordinira postupanja, stavove i aktivnosti svih nadležnih organa i subjekata uključenih u sprovođenje usvojenih mera, da predloži nadležnoj upravi izradu nacrta pravnih akata čije je usvajanje uslov za realizaciju mera i uputi ih na usvajanje nadležnim organima - piše u Službenom listu.

Radne grupe bi trebalo i da za Gradsko veće pripremaju periodične izveštaje o sprovođenju mera, kao i završni izveštaj o njima, a sve to obe radne grupe dužne su da obave u roku od 60 dana nakon donošenja Zaključka.

Zaključkom Gradskog veća radna grupa za sagledavanje pozicija Narodnog univerziteta i Regionalnog centra za profesionalni razvoj broji 11 članova, dok je u radnoj grupi za Dečije odmaralište “Divljana” i Dečiji kulturni centar 12 članova.

Među njima su članovi Gradskog veća, predstavnici gradskih uprava, ali i vršioci dužnosti i direktori četiri ustanove - Danijela Marković, Ana Stojanović, Goran Ćirić i Sandra Petković.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Cvetković

    22:28 // 7. 3. 2022.

    To mi liči da će "neko" u Divljani da otvori kafanu ili hotel, koji se isplati, a da će Dečiji kulturni centar (Pionirski dom) biti pretvoren u garažu za automobilčiće ili kladionicu???? A kao borimo se za decu? Ispada da se deca ne isplate i da ne treba ulagati u njih? A lokacija Narodnog univerziteta je atraktivna pa "će se proda povoljno na tender' za "nepoznatog kupca""? Da li smo normalni?

  • pecarski

    09:02 // 10. 2. 2022.

    Odluka gradskih vlasti da se formiraju radne grupe koje bi trebalo da sagledaju da li je isplativo postojanje i poslovanje Narodnog univerziteta, Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih, Dečijeg odmarališta “Divljana” i Dečijeg kulturnog centra u Nišu, kao i da predlože mere za bolju efikasnost u radu istih, u samom začetku pokazuje poguban odnos vlasti prema nek

  • Sandu

    17:07 // 9. 2. 2022.

    Ispitati oba pozorista,NKC,muzej.,galeriju... Ma šta će nam kultura. A obrazovanje, nauka, deca??? To nam tek ne treba. Ima Beograd školu za mlade lidere. Teško nama ljudi.
    Zaustavimo ovu pošast od žene. Najveći gubitaš ovog grada je upravo ona i njene sramne odluke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: