Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 24. 2. 2012.

| Društvo

Izabrana lokacija za roditeljsku kuću

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
nurdor
Nova lokacija u Romanijskoj

Prva roditeljska kuća u Nišu za smeštaj dece obolele od karcinoma koji sa roditeljima iz okolnih mesta dolaze u nišku bolnicu biće na Vizantijskom bulevaru 12, rekla je Nadica Đorđević, član NURDOR-a za Južne vesti.

Roditeljska kuća je prvobitno trebalo da bude otvorena u Ulici Pariske komune 11, preko puta Gradske opštine Medijana, na mestu gde je nekada bio restoran "Lider", ali je izabran veći prostor.

- Odlučili smo se za lokaciju na Vizantijskom bulevaru, gde je nekada bila samoposluga "Impex". Prostor obuhvata 277 kvadrata i u odlučnom je stanju - rekla je Nadica Đorđević, član Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Uskoro bi trebalo da se sastavi projekat prema kom bi se opremila roditeljska kuća i tu bi bilo napisano šta je sve potrebno za objekat.

- Bio je arhitekta i rekao da kuća može da ima 6 soba, veliku dnevnu sobu, igraonicu, 3 kupatila, kuhinja, magacin i prostorije za članove NURDOR-a - rekla je Nadica.

Za opremanje roditeljske kuće je, osim volje i želje članova NURDOR-a potrebna i pomoć svih koji žele da deca obolela od raka i njihovi roditelji koji nisu iz Niša dobiju što pre prostorije gde će im biti olakšana teška terapija.

- Javljaju se ljudi, uplaćuju na račun. Jedan gospodin nam se javio da pokloni jastuke ili posteljinu. Pomoći će nam i Kolo srpskih sestara i Privredna komora. Ima dosta ljudi, a svaka pomoć je dobrodošla - dodala je Nadica Đorđević.

Kako je ona potvrdila, za sada je skupljeno 600.000 dinara što je dovoljno za početak radova na roditeljskoj kući. Kako je dogovoreno, Grad Niš će 10 godina plaćati komunalije i time značajno pomoći.

Račun na koji možete uplatiti sredstva za pomoć je 170-30010715002-76 za naznaku "Za roditeljsku kuću u Nišu". Takođe, na isti račun možete uplatiti sredstva za neophodan pacijent monitor koji je potreban u lečenju, samo kao svrhu uplate napišite "Za pacijent monitor u Nišu".

Na sajtu NURDOR-a se možete više informisati o svim akcijama udruženja i potrebnim sredstvima za roditeljsku kuću.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemanja Ilic

    00:14 // 27. 2. 2012.

    nakopon jos samo da deca ozdrave

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: