Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 25. 6. 2018.

| Društvo

Izvršitelj izbacio Nišlijku iz stana zbog duga bivšeg supruga

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
policija
Policija je nasilno izbacila Nišlijku iz stana, ona pokušala da se polije benzinom; foto: JV

Bez ikakvog papira, kako tvrde očevici, izvršitelj Miljan Trajković izbacio je iz stana Nišlijku Snežanu Stojilković i njenog sina, zbog duga koji ima njen bivši suprug, iako je nakon razvoda, kako kažu, stan u Katastru upisan na njeno ime. Tokom iseljenja intervenisala je i policija i Hitna pomoć, koja je zbrinula ženu, jer je u jednom trenutku pokušala da se polije benzinom i bila je u lošem stanju.

Novinari Južnih vesti zatekli su majstore koji menjaju bravu na stanu u Ulici Gavrila Principa 16 u Nišu, a kako je ispričao rođak porodice koja je ostala bez stana - Srđan Stojilković, izvršitelj Miljan Trajković nije hteo da pokaže nikakav dokument na osnovu koga je iselio ženu koja je invalid i njenog sina.

Zbog situacije u kojoj se našla, kako kaže Stojilković, u trenutku kada je izvršitelj ušao sa policijom u stan žena je pokušala da se polije benzinom.

Ona je u trenutku kada je ušao izvršitelj sa policijom malo u stresnoj situaciji verovatno dohvatila neku flašu sa benzinom i prišao sam da je zadržim, pa je malo i nas polila i to je to. Ona je rekla da se toga ne seća, izvinjavala se - objašnjava Stojilković.

iseljenje U prisustvu policije izvršitelj iselio porodicu iz stana zbog duga koji nije njihov; foto: JVI on i komšije kažu da je ekipa Hitne pomoći, koja je došla da joj pomogne jer je bila u lošem stanju, zamolila izvršitelja i policiju da odlože iseljenje, ali oni nisu pristali na to. Sin je hteo da je zaštiti, priča njihov rođak, pa ga je policija odvela odatle u stanicu kako bi dao izjavu o incidentu.

Nasilno su ušli i ženu invalida prve kategorije je izbacio iz stana. Policija uopšte nije htela da ulazi u detalje, samo su slepo izvršavali njegova naređenja. Mi smo samo tražili dokument na osnovu koga to rade, nikakav problem nismo pravili. Samo smo tražili da zakonskim putem odrade ovo, a ovo je odrađeno totalno protivzakonito - dodaje Stojilković.

Izvršitelj Miljan Trajković je potvrdio da žena koju je iselio “nije stranka u postupku”, a dug zbog koga je stan prodao iznosi oko 4 miliona dinara. Stan je, kako kaže, prodat na licitaciji još 12. aprila za 4,9 miliona dinara.

Predmet je 3 puta prošao sudsku kontrolu, postupak traje 4 godine, ovo je finalizacija ovog postupka. Predmet je prilično obiman - kratko je rekao Trajković.

Na insistitanje novinara da odgovori da li je tačno da je bez najave i papira došao da iseli porodicu, ali i na pitanje da objasni ovaj slučaj, Trajković kaže da je rekao sve što je imao i da ne želi da daje dodatne izjave.

U Komori izvršitelja NIša su kratko naveli da nemaju uvid u tok predmeta, niti imaju bilo kakva ovlašćenja da to komentarišu, što do sada nije bio slučaj.


"Policija ih izvela na silu iz stana"

Pre incidenta porodica Stojilković je pokušala da uveri izvršitelja da je stan njihov i da ne mogu da ih isele zbog tuđeg duga, pojašnjava njihov roćak, ali je izvršitelj to učinio bez ikakvog rešenja, obaveštenja ili najave.

Mi smo imali dokumentaciju da je to vlasništvo Snežane Stojilković. On je spominjao neki dug od bivšeg supruga, sa kojim ona nije u braku 15 godina i spominjao je da radi to izvršenje na ovu nekretninu, na stanu. Ni jedan dokument nam nije pokazao. Mi smo pokazali izvod iz katastra da se to vodi na Snežanu i da nema pravo za neku treću osobu da radi izvršenje - pojašnjava Stojilković.

Tako je ova porodica ostala bez stana zbog duga koji ima Snežanin bivši suprug, priča Stojilković, iako je, tvrdi, nakon brakorazvodne parnice stan pripao njoj i upisan je u Katastar na njeno ime.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • jeremija

    19:28 // 30. 7. 2019.

    pitanje je ,zašto je policija nemi posmatrač,pa valjda i oni rade po nečijem nalogu?

  • milos

    22:44 // 28. 7. 2019.

    Ljudi, u Nisu najveci kriminalac i lis covek od izvrsitelja je Miljan Trajkovic. To moze da vam potvrdi ceo Nis. Njega sto pte treba strpati u zatvor. Postavlja svoje ljude na licitacijama i oni kupuju za njega nekretnine..javna tajna.

  • Goran

    23:03 // 27. 7. 2019.

    Zar ne shvata te ovo je privatna drzava rade sa narodom sta hoce imaju 126 olosa u parlamentu koji ne postuju ustav i propise i tako daju ovlascenja privatnim reketasima dok ne izgubi neko od tih zelenasa privatnih glavu nece da se smire i a sve navodi na to da ce biti jedina opcija da se zastiti sopstvena imovina kad nema pravne drzave onda se zakon uzima u svoje ruke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: