Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 6. 12. 2021.

| Društvo

Izvršitelji oduzeli, pa vratili kamion i automobil belopalanačkom "Komnisu"

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Završena javna nabavka za kamion smećar
Smećar oduzet pa vraćen nakon dogovora; Ilustracija; foto: Lj. F.

Belopalanačkom Javno-komunalnom preduzeću Komnis, po rešenju Privrednog suda u Nišu, oduzeta su dva vozila - kamion smećar i službeni automobil, a kako kaže javni izvršitelj Miljan Trajković, nakon dogovora stranaka o izmirenju dugova, vozila su vraćena.

Početkom prethodne nedelje javni izvršitelj najpre je oduzeo kamion, da bi istog dana oduzeo i jedan od automobila iz voznog parka tog preduzeća, a koje, kako saznaju Južne vesti, koristi Opštinska uprava Bele Palanke.

Radnicima koji rade na kamionu smećaru, kada su tog dana došli na posao, nadređeni su rekli da je "kamion neko oterao i da su krađu prijavili policiji".

Ipak, javni izvršitelj iz Niša Miljan Trajković kaže da se pred njim Komnis javlja u svojstvu izvršnog dužnika u šest predmeta i da je ukupno potraživanje poverilaca preko 4 miliona dinara.

Tri su izvršna poverioca pravna lica. Od izvršnog dužnika oduzeta su dva vozila, o čemu je nadležna organizaciona jedinica policije i obaveštena. U svim predmetima se postupa po rešenjima Privrednog suda u Nišu - kaže Trajković.

Iz policije nisu potvrdili da su asistirali izvršenju i da su bili obavešteni o zapleni, a nema informacije ni da su nadležni u preduzeću prijavili krađu kamiona.

Međutim, samo nekoliko dana nakon zaplene, u petak, 3. decembra, kako kaže Trajković, vozila su vraćena Komnisu jer je, objašnjava, između stranaka postignut sporazum o izmirenju dugova.

Račun Komnisa je 154 dana uzastopno u blokadi, od 5. jula ove godine, a ukupan iznos blokade je skoro 13 miliona dinara.

Radnici tog belopalanačkog preduzeća kažu da se i dalje duguje radnicima i da se kasni sa platama.

Sedam plata nam trenutno duguju, kasni se sa isplatama i ne znamo da li će ih i kada biti - kaže jedan od radnika.

komnis Radnicima se i dalje duguju i kasne plate; foto: Lj. F.Kojim firmama se duguje i kako je problem sa izvršenjem rešen iako je račun u blokadi, direktor Komnisa Miloš Pavlović nije odgovorio novinarima Južnih vesti. Kao i mnogo puta ranije, on ili ne odgovara na pozive ili nakon javljanja odmah prekida razgovor.

Nagomilani problemi u preduzeću, kako kažu radnici, mesecima i sada već godinama ne mogu da se reše. Kažu da ni predsednik Opštine Goran Miljković nije pomogao, pa traže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dođe u Belu Palanku, da bi sa njima razgovarali o svojim problemima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mj

    13:11 // 7. 12. 2021.

    Pitamse zašto ovaj narod nepita kosu javni izvršitelji jasam zaboravio jedan račun od trines hiljada i onisume nazvali i odmah sam uplatio umesto trines hiljada dvadeset i dve hiljade i 35o dinara narode dalije to nornalno i ova vlast to podržava .Kolikosu samo kuća i stanova oteli ovim gradjanima i ništa pa dokle mislite tako trebalobi dase zapitate gospodo.

    • Zlobnik

      16:12 // 7. 12. 2021.

      @Mj : Moreee.. pitaj si drugari, prijatelji i rodjaci za koga su /ste/ glaŠali , te vam sad kriv djavol !

  • zoran

    21:17 // 6. 12. 2021.

    Ljudi pa za šta je kriv Miljko oko Komnisa. Ima direktor firme on vodi firmu, zašto za sve krivite pred. Miljka on sve uradeo za naš grad.

    • bane

      20:30 // 7. 12. 2021.

      Kako bre nije upropastio gledaj šta pravi u Rinj,pokrao sve naše pare... koliko tebe plaća da tako pišeš i da ga braniš.

  • Bivsi komunalac

    18:09 // 6. 12. 2021.

    Ono sto se dogadja u Komnisu nema ni u Hari Poteru. Racuni u blokadi,duguje se radnicima a komnis daje auto na koriscenje opstini. Ko placa gorivo za taj auto? Ko placa vozaca?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: