Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 24. 12. 2020.

| Društvo

Janić novi pomoćnik gradonačelnice Niša, nove uprave sa novim načelnicama

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
janic i nacelnice
Janić, nove načelnice i deo Gradskog veća; foto: A. S.

Dosadašnji načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić od 1. januara biće novi pomoćnik gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski. Prema njenim rečima, biće zadužen za razvoj lokalne zajednice i saradnje sa opštinama i mesnim zajednicama, a 6 novih uprava vodiće žene u v.d. stanju koje bi trebalo da traje najviše pola godine.

Janiću prestaje trenutna funkcija 31. decembra, jer je Uprava reorganizovana i umesto jedne imaće 6 uprava i 6 načelnica.

Umesto o svim gradskim upravama, Janić bi trebalo da kao pomoćnik koga je izabrala gradonačelnica, brine o lokalnoj zajednici.

Nije lako voditi Upravu sa 811 zaposlenih. Znam da ste to besprekorno radili i nadam se da ćete znanjem i pozicijom budućeg mog pomoćnika pomoći i meni i Veću i načelnicama da Gradska uprava funkcioniše u najboljem mogućem redu - rekla je Sotirovski.

Ono što je do sada radio Janić podeljeno je na 6 novih funkcija, a nove načelnice od 1. januara stupaju na dužnost. Upravom za organe grada i građanska stanja rukovodiće Marina Janković, diplomirana pravnica i dosadašnja sekretarka Gradskog veća.

Upravom za finansije rukovodiće Nina Ilić, diplomirani ekonomista koja je do sada radila u poreskoj administraciji Grada. V.d načelnica Uprave za građevinarstvo biče Marina Živulović Petrović, dosadašnja šefica Građevinske inspekcije.

Sekretarka Skupštine Grada Ružica Đorđević preuzeće Upravu za imovinu i održivi razvoj.

Janićeva trenutna zamenica Katarina Mitrovski preuzeće Upravu za društvene delatnosti, dok će Snežana Jovanović upravljati Upravom za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove.

Novoizabrane načelnice su tu privremeno, pojašnjava Sotirovski, a najviše za 6 meseci biće raspisan konkurs za ova radna mesta.

Dva puta po 3 meseca, a kasnije na konkurs mogu da se jave svi koji ispunjavaju uslove po zakonu. Naravno, ono što načelnice znaju to je da uprave koje budu najslabije radile nećemo čekati 3 i 6 meseci. Nažalost, zbog svega, zbog pandemije i očekivanja građanstva te najslabije karike će morati da odu - rekla je gradonačelnica.

Rekla je i da je sticaj okolnosti što su na nove funkcije izabrane sve žene.

To je zaista sticaj okolnosti s obzirom na to da su buduće načelnice već postojeće sekretarke u pojedinim slučajevima. Očekujem od budućih načelnica da budu na visini zadatka, jer one su stručne, radne i vredne i to smo mogli da vidimo za ova 4 meseca - pojasnila je Sotirovski.

Podsetimo, Gradska uprava Niša je reorganizovana odlukom Veća i Skupštine Grada drugi put u poslednje 4 godine.

Ubuduće će umesto jedne Uprave i 17 sekretarijata imati 6 uprava i 6 načelnica, a gradonačelnica je rekla da se ovom reformom “približavamo Evropskoj uniji”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Posmatrač

    07:49 // 25. 12. 2020.

    Okupile se ženice sa Draganom na čelu i sve su jako jako pametne, a ova tri muška koja su birale da im budu u timu zaduženi su za skandale pa će posle da se vade na njih

  • Dzamutka

    21:00 // 24. 12. 2020.

    Da,da Janic je vredno radio, za sebe !

  • Jovan Stojkovic

    19:22 // 24. 12. 2020.

    Bravo za gradolnacenicu i grad Nis.
    Da li ce neke promene da se dese i u Aleksincu.Ovde je nepodnosljiva nesposobnost ljudi koji su na vlasti.Samo gledaju sebe, kako da napune svoje dzepove, kupe nove automobile, zaposle poslusnike...
    Dokle vise?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: