Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:23, 23. 11. 2013.

| Društvo

Još jedna crkva u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
eparhija.jpg
Niška eparhija odlučila da realizuje ideju od pre 3 godine, foto: wikipedia.org

Grad Niš i Eparhija niška Srpske pravoslavne crkve uskoro bi trebalo da otpočnu zajedničku izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu.

Reč je, kako je pojasnio pomoćnik načelnika Uprave za imovinu Srđan Laketić, o realizaciji protokola koji je potpisan 2010. godine, u vreme dok je gradonačelnik bio Miloš Simonović.

- Prema Planu generalne regulacije Gradske opštine Medijana na 3 parcele, ukupne površine 3.488 kvadratnih metra predviđena je izgradnja verskog objekta - precizirao je Laketić.

laketić Srđan laketić obrazložio ideju Niške eparhije i GradaIako nije precizirano kada bi radovi na ovom prostoru u Duvaništu i fizički mogli da otpočnu, naglašeno je da će kompletnu izgradnju finansirati Srpska pravoslavna crkva.

- Niška eparhija se obavezala da će svojim sredstvima finansirati izgradnju objekta kao i sve troškove koji nastanu prilikom pribavljanja potrebne dokumentacije - rekao je Laketić.

Pomoćnik načelnika Uprave za imovinu naglasio je da je čitava inicijativa pokrenuta zahtevom građana koji žive na prostoru, koji je bio meta kasetnih bombi 1999. godine, a na kom će se sada graditi verski objekat.

Prema podacima Niške eparhije, samo u Nišu i okolini trenutno ima 55 pravoslavnih hramova, ne računajući manastire, od čega se 8 nalazi u samom gradskom jezgru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • D

    13:59 // 5. 4. 2014.

    Nasi pretci su se 500 godina borili i zlopatili kako bi sacuvali svoju veru. Vi sada pljujete u to. Zato i propadamo kao nacija. Prodajete svoje nasledje, veru, drzavu zarad cega? EU i LGBT populacije

  • Milos Bogdanovic

    12:11 // 26. 11. 2013.

    a gde cete tacno da zidate taj hram

  • Borko

    11:11 // 26. 11. 2013.

    @Dragan 22:15, 25.11.2013.
    U sumatovackoj ulici zaboravio da ih spasi ili je bio tad na pauzi???
    Sv. Vasilije Ostroški je 12.maja kada je i bombardovano Duvanište a Šumatovačka je bombardovana 7.maja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: