Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:08, 8. 1. 2022.

| Društvo

Juniori plesnog kluba “Extreme” pred Svetsko prvenstvo, žele da niški šarm predstave svetu [video]

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti

Juniori niškog plesnog kluba Extreme Dance Studio, koji će na proleće predstavljati Srbiju u disciplini hip-hop na Svetskom prvenstvu u Orlandu, nadaju se da će im epidemiološka situacija to dozvoliti, ali i da će imati dovoljno novca. Već vredno treniraju kako bi u Americi što bolje otplesali i poručuju da će svetu pokazati da Niš ima šarm i puno talenata.

U svoj grad doneli su i desetine medalja sa prvenstva Srpskog čirliding i čirldens saveza, gde su ostvarili i nekoliko pobeda u juniorskim i dečijim solo kategorijama, a uspešni su bili i najmlađi polaznici koji su pobedili u dečijoj formaciji.

Čak i tokom praznika vredno treniraju i nadaju se da ih pandemija neće sprečiti da svetu pokažu šta su pripremali, kao i da će imati dovoljno novca za odlazak u Ameriku.

Nadamo se da će država imati sluha što se tiče naše strane plesa jer je dosta talentovane dece i smatram da su najlepša reklama koju možemo da pustimo u svet upravo naša deca - navodi predsednica kluba i trener Aleksandra Milojković.

Među članovima reprezentacije je 16-godišnja Simona Jovanović koja kaže da od Svetskog prvenstva ima velika očekivanja, da je to motiviše da još napreduje i da je hip-hop njen način da iskaže osećanja, ali i da prema toj vrsti plesa još postoje predrasude. extreme dance studio Vredno treniraju i tokom prazničnih dana; foto: JV

Neki ne smatraju da je ovo sport i pitaju šta mi radimo, kažu da samo skačemo, a nije tako. Teško je plesati, ne može svako. Potreban je talenat - kaže Jovanović.

U juniorskom timu je i Emilija Stojanović koja ima 16 godina, a trenira od četvrte. Extreme Dance Studio vidi najpre kao skup prijatelja, a onda kao klub.

Imamo šarm koji privlači i sudije na takmičenjima i ljude koji nas gledaju. Imamo taj neki vajb, kako danas kažu klinci. Meni je hip-hop predstavljao hobi, a sada mi predstavlja život - ističe Stojanović.

Klub je registrovan 2007. godine i trenutno ima oko 120 igrača, a osim što su aktivni na takmičenjima, trude se da svoju kreativnost i talenat pokažu i kroz spotove koje snimaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: