Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 1. 7. 2020.

| Društvo

Južnjaci ponovo glasaju na pojedinim biračkim mestima - sva birališta otvorena na vreme

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
izbori
Ponovo se glasa na 61 biračko mesto na jugu Foto: Lj. M. arhiva

Danas na 61 biračkom mestu na jugu Srbije građani koji to žele ponovo glasaju, jer su prvobitni rezultati republičkih izbora poništeni iz različitih razloga. U svim okruzima su birališta, kako kažu lokalni koordinatori, otvorena na vreme i za sada nema problema. Presek izlaznosti, tvrde, ne moraju da rade pa se ne zna koliko su birači zainteresovani da ponovo zaokružuju.

Na čak 234 biračka mesta u Srbiji danas pravo glasa ima biše od 200.000 ljudi.

U Nišu se glasa na 8 biračkih mesta, a sva su, kako kaže koordinator ponovljenih izbora Ljubiša Janić, otvorena na vreme.

U Medijani 3 biračka mesta, u Gradskoj opštini Crveni Krst 2 i Opštini Pantelej 3. Glasanje protiče bez problema, a sva biračka mesta su otvorena tačno na vreme u 7 sati i biće otvorena do 20 sati - kaže Janić.

Pošto Republička izborna komisija nije odgovorila na pitanje posmatračkih misija CeSID-a i CRTA-e da li su zadovoljeni svi zdravstveni uslovi na biralištima zbog jačanja epidemije korona virusa, ove organizacije ne prate ponovljene izbore.

Prati ih Centar za praćenje izbora i izbornih procedura prema čijim informacijama je u Beogradu izlaznost do 9 sati bila 4,33 %.

Ipak, Janić kaže da koordinatori nemaju obavezu da prave preseke.

Nemamo obavezu da radimo presek kao što je rađeno kada su bili redovni izbori 21. juna. Ne znam kakav je presek i nemam takve informacije - rekao je Janić.

U Nišavskom okrugu glasa se još u Merošini na 7 biračkih mesta, Aleksincu na 3 i u Ražnju na jednom.

U Jablaničkom okrugu glasa se na 7 biračkih mesta. Najviše u Lebanu (4) i po jedno u Bojniku, Vlasotincu i Leskovcu.

Prema rečima kooridantorke RIK-a za Jablanički okrug Maje Pejčić, sva biračka mesta otvorena su na vreme i nije bilo nepravilnosti.

U Leskovcu se izbori za narodne poslanike ponavljaju na jednom biračkom mestu - 105 u Pečenjevcu.

Biračko mesto otvoreno je na vreme, nije bilo problema - kaže tamošnji koordinator.


I Piroćanci glasaju, izlaznost u Dimitrovgradu 20%

U Pirotskom okrugu ponovo će se za narodne poslanike glasati na 3 biračka mesta. Sva biračka mesta otvorena su u 7 sati, a Piroćanci izlaze ponovo na glasanje na biračko mesto broj 10 u Pirotu gde pravo glasa ima 1.003 građana.

Glasaće se i u Babušnici, na biračkom mestu 21 u selu Vuči Del gde pravo glasa ima 59 građana, a do 10 sati je glasalo 9.

Dimitrovgrađani koji žive u naselju Beleš ponovo glasaju danas. U birački spisak upisano je 677 građana, a izlaznost je 20% do 10 sati.

Glasa se i na biračkom mestu 90 u prokupačkom selu Balinovac. Izbori se ponavljaju zbog greške u zapisniku, jer su kao broj izašlih birača upisali 0.


U Pčinjskom okrugu će se glasati na 31 biračko mesto.

U Vranju će se glasanje ponoviti na ukupno 8 biračkih mesta - 26, 48, 52, 57, 62 , 85, kao i na biračkim mestima u Mesnoj zajednici "Odžinka" i na biralištu u osnovnoj školi. U Vranjskoj Banji će se ponovo glasati na biračkom mestu 8. Pravo glasa imaće 6.290 birača.

Koordinator radnog tela Dušan Aritonović kaže da su sva biračka mesta otvorena na vreme i da glasanje protiče bez problema.

U Bujanovcu će biti otvoreno 9 biračkih mesta, prema rečima koordinatora radnog tela Fadila Alitija, na kojima pravo glasa ima 6.100 glasača. Na biračkom mestu u Duvanskoj industriji je do 10 sati glasalo 14% birača, na biračkom mestu 1 u Velikom Trnovcu 77%, na biračkom mestu 10 (Končulj) 22% građana, Lučane 31%, 16 (Dobrotin) 15 %, 25 (Rakovac ) 25%, 31(Žuželica) 13 %, Jablanica 15%

U Surdulici će se glasanje ponoviti na biračkim mestima 28, 36, u Osnovnoj školi i Osnovnoj školi "Vuk Karadžić".

U Vladičinom Hanu na glasanje će se ići 2.224 glasača na 4 biračka mesta - 11, 14, 19 i 47. Za sada se i u Vladičinom Hanu glasanje odvija bez problema, kaže koordinator radnog tela Miloš Stojanović.

Podsetimo, parlamentarni i lokalni izbori održani su 21. juna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    11:37 // 1. 7. 2020.

    SvE to dođe i prodaje. Ali virus nas nikako ne napušta .Nažalost

  • Čudesni dribling

    11:25 // 1. 7. 2020.

    Pazite, ovi sa vizir će vi zavaru glasačke kutije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: