Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 9. 7. 2021.

| Društvo

Karantin turizam - 170 Indijaca trenutno boravi u Nišu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
INDIJCI
I Niš sedište karantin turizma;foto:T. Todorović

Već treći dan 170 pristiglih Indijaca smešteno je u niški hotel “Vidikovac”, gde će boraviti sve do isteka karantina kada će svoj put, prema nezvaničnim informacijama, nastaviti ka Saudijskoj Arabiji. Ulazak je dozvoljen samo iz zemalja zelene zone, gde spada Srbija, pa se upravo to navodi kao razlog njihovog dolaska. Do PCR testa 14. jula ne smeju van hotela.

INDIJCI 2 Ostaju 15 dana; foto:T. TodorovićGrupa od tačno 168 Indijaca, među njima i dvoje dece, iz Beograda 7. jula ujutru je stigla do niškog hotela “Vidikovac” gde će, kako navode iz hotela, boraviti do 21.jula.

Vlasnica hotela Snežana Miladinović kaže da su putnici došli preko Crnogorske turističke agencije “Draga Gora” i da neće napuštati hotel dok 14. jula ne budu ponovo testirani, što je uslov da bi mogli da napuste hotel.

Potpisali su izjave i moraju prvih 7 dana da budu u hotelu. Osmog dana rade PCR test i nakon toga, ukoliko je test negativan, drugu nedelju mogu i van hotela da se šetaju - kaže Miladinović.

Kako kaže svi putnici su vakcinisani i testirani pre leta za Srbiju, ali će se testirati još dva puta do odlaska. Prema nezvaničnim informacijama, oni će nakon karantina nastaviti ka različitim zemljama, a potencijalno se navodi Saudijska Arabija u koju je moguće ući samo iz zemalja zelene zone i boravkom od 14 dana u Srbiji ispunjavaju taj uslov.

Iz hotela kažu da su gosti iz Indije vrlo disciplinovani, da ne izlaze van objekta i da redovno, čak i na otvorenom i pored distance, nose maske.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Neda

    06:28 // 11. 7. 2021.

    Kakav odlazak dalje,došli da beru maline

  • Jorgos

    22:02 // 10. 7. 2021.

    Ljudi su vakcinisani i vec radili test, ne vidim razlog zašto se neki bune ovde. Inace zivim preko puta hotela i mogu reci da su disciplinovaniji od nekih mojih komsija kamo li drugih turista! P.s. tacno se sećam kako smo mi svi nosili maske u mokranjcevoj tokom pendemije

  • Lola

    12:51 // 10. 7. 2021.

    A mi smo inače nacija koja se striktno pridržava/la epidemioloških mera...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: