Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 21. 7. 2020.

| Društvo

Kisić Tepavčević o pismu kolega: Nismo od njih čuli ništa konkretno

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Darija Kisić
Darija Kisić Tepavčević odgovorila na pismo kolega; foto: Vanja Keser arhiva

Uz konstataciju da svako ima pravo na svoje mišljenje i da u Srbiji ima 33.000 lekara, članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević, rekla je da od kolega koji su zatražili i njenu smenu i ostalih iz Štaba, nisu čuli ništa konkretno u borbi sa epidemijom virusa korona.

Ona je rekla da pretpostavlja da se kolege koje su se potpisale imaju znanje i razumeju se u virusologiju i epidemiologiju, iako kako kaže Kisić Tepavčević, među potpisnicima nema doktora iz te oblasti.

Pretpostavljam da imaju kompetencije kada su našli za shodno da iznose kritike. Apsolutno kritike i svaka vrsta diskusije treba da postoji i da bude produktivna, ali nismo čuli nikakve konkretne predloge. Ono što sam videla da se kolege pozivaju na Hipokratovu zakletvu, ali nisu je samo oni položili, položili smo je svi mi koji smo završili Medicinski fakultet i apsolutno dajemo sve od sebe da pružimo svoj maksimum i donesemo odluke koje su najbolje za nas, porodicu i populaciju - kaže epidemiološkinja.

Značajan broj kolega sa spiska, kako kaže, kontaktirao je njih, misleći valjda na Krizni štab i Ministarstvo zdravlja, jer žele da povuku ime sa spiska.

Kako kažu nije im bilo predstavljeno šta to tačno potpisuju. Ali svako ima pravo na mišljenje i svaka pomoć nam je dobrodošla. Ktitikovati je najlakše i otvoreni smo za svaku vrstu pomoći i podrške - rekla je Kisić Tepavčević.

Međutim, spisak lekara koji traže smenu Kriznog štaba se nije smanjio tokom dana, već se uvećao. Od jutrošnjih 330 potpisa, narastao je na 350.

Zahtevi su ostali isti, a među njima nema potpisa niških doktora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    23:40 // 22. 7. 2020.

    Kazite zeni da je ,vec,svima dojadila i da je niko ne shvata za ozbiljno !
    Ekstra, sto su joj objave netacne i prosle kroz filter AV !
    Efekat stalnog pojavljivanja ,u pravom smislu te reci, izaziva negativne reakcije !

  • Boban zubni

    08:40 // 22. 7. 2020.

    Kad god počne da zamuckuje to je znak da ne veruje u to o čemu priča,samo vrti nešto nesuvislo,razvlači ,ne kaže ništa konkretno

  • Nada Aranicki

    00:05 // 22. 7. 2020.

    Nisam sigurna dali je moj komentar NESTO KONKRETNO otisao pa ne skodi da ponovim.Drage kolege konkretno je OBDIKCIJA.Kad nismo znali uzrok smrti ni klinicari ni bronholozi ni mikrobiolozi pomogli su patolozi.Kad znamo uzrocnika znamo i kako da lecimo.ovde je sve zbunjujuce da je virus on je trebao da nestane tokom leta.Laboratorija nepouzdana kao i testovi.Kad je bilo da SZO ne dozvoljava obdukcij

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: