Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 16. 12. 2021.

| Društvo

Klizište urušilo bedem iznad alternativnog puta od Bele Palanke do Pirota

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
klizište
Deonica alternativnog puta izna Koridora 10; foto: printskrin tw

Oko 30 metara zašitnog bedema pored paralelnog puta koji ide uz auto-put od Niša do granice sa Bugarskom kod sela Staničenje i Osmakovo, puklo je i odronilo se, pa je materijal završio na kolovozu. Iz Koridora Srbije kažu da je zatvorena leva saobraćajna traka i da je u toku procedura hitne sanacije.

Nestabilnost jedne od kosina izazvale su decembarske padavine, pa je proradilo klizište i, kako objašnjavaju u Koridorima, "torkret beton" i zemlja su se odronili direktno na alternativni put iznad deonice istočnog kraka Koridora 10.

Koridori Srbije su odmah angažovali projektanta za izradu hitnih mera zaštite deformisanog dela useka. Na osnovu predloga projektanta, izdati su odgovarajući nalozi Izvođaču za hitne mere stabilizacije useka, kako ne bi došlo do dalje progresije klizanja - kažu u Koridorima.

Trenutno je zatvorena leva saobraćajna traka, uz postavljanje saobraćajne signalizacije i saobraćaj se na tom delu odvija samo u jednoj traci.

Da ne postoji opasnost da se klizište pomeri ka trasi auto-puta, tvrde u Koridorima.

Stalno vršimo monitoring stabilnosti useka na predmetnoj deonici i ne postoje pomeranja koja bi ugrozila trasu autoputa i bezbedno odvijanje saobraćaja - saopštavaju.

Inače, deonica paralelnog puta od Bele Palanke do Pirota, kojoj pripada i deo puta kroz selo Osmakovo puštena je u saobraćaj krajem 2016. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja licno

    08:21 // 17. 12. 2021.

    Bedem? Ovo ako ima 15 cm Bice dobro. Samo masinski naprskan beton. I to je to.

  • ђура

    06:34 // 17. 12. 2021.

    Посан бетон . Ја викам на мајстори : "Масније , масније а они ..... ."

  • Milos

    22:58 // 16. 12. 2021.

    Nestrucnost odgovornih lica iz Koridora Srbije. Nece primopredaja drzavnog puta da se vrsi iz kancelarije i pre toga izlaskom na taj put jednom ili dva puta, da bi se nakon prituzbe gradjana govorilo da nema para u budzetu i da je projekat zavrsen. Pored toga stoji isto i za glavnog Projektant i naravno za Predsednika Opsine. Jer trenutno svi drzavni putevi se finansiraju od para gradjana Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: