Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:56, 30. 5. 2023.

| Društvo

Ko brine o bezbednosti Belopalančana - od predsednika Opštine i načelnika policije do direktora škole i vrtića

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
bela palanka
Ko će briniti o bezbednosti Belopalančana; foto: Lj. F.

Sa 11 na 12 članova povećan je Savet za bezbednost Opštine Bela Palanka - radno telo koje bi trebalo da brine o bezbednosti Belopalančana kroz prevenciju, predlaganje mera za poboljšanje zaštite i sigurnosti, kao i analiziranjem i otkrivanjem problema koji utiču na bezbednost građana. U tom Savetu, u mandatu na 4 godine, imenovani su predsednik Opštine, njegov zamenik, većnici, direktori škola i ustanova i načelnik policije.

Savet za bezbednost formiran je u okviru Opštinskog veća, a kako stoji o odluci - "radi razmatranja i proučavanja pitanja vezanih za prevenciju bezbednosti na teritoriji opštine Bela Palanka, koje pruža stručnu pomoć Opštinskom veću i predsedniku Opštine Bela Palanka u pitanjima iz oblasti bezbednosti". miljković Na čelu Saveta Goran Miljković; foto: Lj. F.

Savet ima 12 članova, koji se biraju se iz reda predstavnika lokalne samouprave, policije, zdravstvenih institucija, obrazovnih i socijalnih institucija i drugih institucija i organizacija na teritoriji opštine Bela Palanka - stoji u odluci.

Na njegovom čelu je predsednik Opštine Goran Miljković, a među članovima tog tela su i njegov zamenik Miroslav Marinković, većnici Dragan Živković i Dragan Đurić, kao i načelnica Opštinske uprave Aleksandra Đorđević.

U Savetu je i onaj koji se već bavi bezbednošću Belopalančana, načelnik Policijske stanice Saša Rančić, a tu su i Darko Simonović iz Doma zdravlja, direktor Centra za socijalni rad Vladan Vidanović, kao i direktorka Predškolske ustanove Jelena Živković i direktori škola Danijela Ćirić, Radica Jocić i Zoran Pešić.

A šta će biti njihov zadatak, stoji u članu 5. rešenja o obrazovanju Saveta. palanka 12 članova Saveta; foto: Lj. F.

Zadatak Saveta je da u skladu sa zakonom i Statutom opštine, razmatra i proučava pitanja vezana za prevenciju bezbednosti na teritoriji opštine Bela Palanka, priprema i predlaže donošenje mera za poboljšanje zaštite i sigurnosti građana opštine Bela Palanka, vrši analizu i utvrđuje probleme koji najčešće utiču na bezbednost građana, radi na izradi i primeni projekata prevencije kojima se deluje na pojedine bezbedonosne probleme u lokalnoj zajednici i druge poslove shodno Odluci o obrazovanju Saveta za bezbednost opštine Bela Palanka - stoji u rešenju.

Podsetimo, upravo je bezbednost svih građana bio jedan od argumenata da se u Beloj Palanci postavi 69 kamera i uvede masovni nadzor, što je koštalo oko 30 miliona dinara.

Da je problematično što se one nadgledaju i u lokalnoj samoupravi, kao i da ne postoje jasni podaci i studije da video-nadzor doprinosi smanjenu krivičnih dela, stav je Filipa Miloševića iz Share fondacije koja se, između ostalog, bavi i regulisanjem masovnog video-nadzora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: