Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:25, 21. 10. 2020.

| Društvo

Kofer nije smeo da unese na let, dva meseca kasnije saznaje da je bačen u smeće

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
aerodrom
Kofer završio u kontejneru; foto: arhiva JV

Pre dva meseca, pred let u Tivat koji je iznenada poranio, putnik je od osoblja avio-kompanije na niškom aerodromu čuo reči “ostavi kofer ili ostaješ i ti” - nisu mu dozvolili da ga ponese jer je težio više nego što je aranžman dozvoljavao, niti da doplati jer ga je od poletanja delilo svega nekoliko minuta. Šta se dogodilo sa koferom, koji je putnik u cajtnotu ostavio pri aerodromu, njegova majka pokušavala je da sazna mesecima, dok na snimku nadzornih kamera aerodroma nije videla da je završio u kontejneru.

Osim majke ovog putnika, koja se obraćala Er Srbiji i upravi Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu, šta se tačno desilo sa koferom pokušavali su da saznaju i novinari Južnih vesti, i oni bez većeg uspeha.

Događaj od 28. avgusta u kom se našao devetnaestogodišnji putnik prepričava njegova majka Jelena Panajotović, koja kaže da je sve počelo kada su radnici Er Srbije pred njenog sina postavili izbor - da putuje bez prtljaga ili da propusti let. Da donese odluku, dodaje, bile su mu date 2 sekunde.

On je imao plaćen ručni prtljag koji je bio kilogram-dva teži nego što je dozvoljeno. Let je iz Niša trebalo da krene u 13:40, ali je pošao u 13:20. Nije mu bilo omogućeno ni da plati jer mu nisu dozvolili. Rekli su mu: “Ostavi kofer ili ostaješ i ti” i “Odmah ga izbaci van aerodroma”. On je kofer ostavio na trafici uz Aerodrom - prepričava majka ptunika.

Iz Er Srbije u nezvaničnom razgovoru potvrđuju da je let požurio, te da u ovoj situaciji nije bilo vremena za putnika da doplati teži prtljag, jer se po njihovoj proceduri čekiranje za let radi 2 sata pre poletanja aviona. Zvanični odgovori nisu stigli do objavljivanja teksta.

Mladić je zbog svega toga kofer ostavio na trafici uz aerodrom, koji je kasnije sa tog mesta nestao, što je njegovu majku navelo da pokrene sopstvenu istragu.

Iz srpske avio-kompanije, prenosi, rekli su joj da će da razmotre njen problem, a na niškom aerodromu su joj pokazali snimak sa nadzornih kamera na kom, kako tvrdi da je videla, radnici Aerodroma bacaju neki kofer, ali da se ne vidi da li je to onaj koji je sin ostavio pre leta.

Niko ništa ne zna, niko ništa ne kaže. Ovo je sramota za jedan Aerodrom da su bacili kofer, da nije stavljen negde za izgubljene i nađene stvari. Razgovarala sam sa direktorom Aerodroma i on sem jednog velikog “izvini” ništa više nije mogao da mi kaže, što smatram da je nedovoljno - kaže ova žena.

Izvinjenje koje su dobili od direktora niškog Aerodroma, dodaje, neće vratiti stvari i kofer njenog sina, pa je Jelena Panajotović zbog ovog slučaja podnela prijavu MUP-u.

Rasplet slučaja sa nestalim koferom očekuje od nadležnih, ali se u međuvremenu obratila i agenciji SkyRefund, koja posreduje u ovakvim situacijama.

Sa Aerodroma Konstantin Veliki nema potvrde tvrdnji koje je iznela majka putnika, jer na pitanja novinara nema odgovora, ali se oni očekuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    05:10 // 22. 10. 2020.

    Postoji vremenski rok u kome se izgubljene stvari moraju cuvati, a ukoliko se ne pronadju, kompanija placa odstetu samo onoliko koliko je propisala,pa mozete imati i zlatne poluge u koferu.

  • njujork - beograd

    17:54 // 21. 10. 2020.

    kada smo zatrazili mleko za dete, rečeno nam je da imaju ali samo za putnike u biznis klasi! 3 karte placene mes.avgusta 2600$ - rucak sendviči

    • Roditelj(stjuard)

      06:24 // 22. 10. 2020.

      Ko putuje sa malim detetom bez hrane, pelena i ostalih potrepstina za svoje dete meni stvarno nikad nije bilo jasno...

    • roditelju odgovor

      16:19 // 23. 10. 2020.

      da li vi znate sta i koliko moze da se unese u avion i dali znate koju uslughu daju druge kompanije

  • Ouzo

    17:31 // 21. 10. 2020.

    Prvo, aerodrom se nalazi na teritoriji Nisa, ali niski nije ! To smo , vrlo, brzo zaboravili !
    Oni ,koji su izlazili na proteste, prozivali kvislinge iz Nisa, ovaj aerodrom bojkotuju !
    Zelim ovom mladicu, da oglobi ove bahatlije !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: