Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:39, 27. 6. 2018.

| Društvo

Kompletna rekonstrukcija Osnovne škole u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
O.Š. Sveti Sava se rekonstruiše posle 100 godina
O.Š. Sveti Sava se rekonstruiše posle 100 godina; foto: printscreen/nasaskola.rs

Posle gotovo više od 100 godina Osnovna škola "Sveti Sava" u Pirotu poprimiće sasvim novi izgled. Kompletnu rekonstrukciju škole finansira Kancelarija za javna ulaganja, a procenjena cena radova iznosi 1,5 miliona evra sa PDV-om. Direktor škole kaže da bi radovi trebaoi da se završe do početka nove školske godine.

Škola koju pohađa skoro 900 učenika, sastoji se od 3 objekta, a kako kaže direktor škole Marjan Rančić u prvoj fazi radova obnoviće se zgrada koja je izgrađena od 1923. do 1925. godine.

U planu je da se prvo radi stari deo gde imamo 23 učionice, fiskulturna sala je novijeg datuma, a imamo i objekat iz osamdesetih godina prošlog veka - rekao je Rančić.

Direktor dodaje da škola nije doživela nešto slično za sve godine svog postojanja.

Prošle godine smo dobili saglasnost Vlade za realizaciju projekta. Radi se kompletna rekonstrukcija fasada, izolacija, menjaće se radijatori, podovi, vrata, kao i elektro mreža i instalacije. Postaćemo savremena škola, a bili smo među najnesređenijim školama, možda i u Srbiji - rekao je Rančić.

On dodaje, da je ovo ogromna, kapitalna investicija za školu, i da ne postoji škola u Srbiji koja je dobila toliku investiciju od Kancelarije za javna ulaganja. Rančić kaže da imaju rešenje i ako dođe do nepredviđenih stvari u renoviranju, pa radovi ne budu završeni do početka školske godine.

Nadamo se da će rekonstrukcija tog objekta biti završena do 1. septembra. Razgovarali smo sa pomoćnicom gradonačelnika, ali i sa direktorima Srednje ekonomske i Tehničke škole, i imamo dogovor da deca tamo pohađaju nastavu prvih mesec dana, ako se radovi ne završe do tad - zaključio je Rančić.

U ovim školama se nastava održava samo u prepodnevnoj smeni tako da će đaci i nastavnici moći nesmetano da uče i izvode nastavu, ako zbog radova u svojoj školi budu primorani da se privremeno presele.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: