Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 12. 6. 2020.

| Društvo

Konačno krenulo čišćenje divlje deponije u centru Bele Palanke

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
deponije
Krenulo se sa čišćenjem; foto: Opština Bela Palanka

Mesec dana nakon što su najavili da će divlja deponija u Glavaševoj ulici u centru Bele Palanke biti očišćena, a više od 2 meseca od kada su građani tražili pomoć, nadležni su krenuli sa realizacijom tog obećanja datom stanovnicima naselja u kome se deponija nalazi.

Početkom aprila, u jeku epidemije korona virusa, meštani romskog naselja obratili su se Južnim vestima sa problemom uklanjanja divlje deponije koju su započeli, ali za čije čišćenje je bila potrebna mehanizacija. Iz Opštine su tada rekli da je njeno čišćenje planirano, a nakon mesec dana, obećali su i da će za desetak dana krenuti sa uklanjanjem deponije.

Ipak, građani su čekali duže od toga, pa se mesec dana od obećanja, u toku predizborne kampanje, krenulo sa čišćenjem, a radove je obišao i predsednik Opštine Goran Miljković sa direktorom JKP Komnis Miroslavom Marinkovićem. miljković kampanja u toku - Miljković obišao radove; foto: Opština Bela Palanka

Želimo da uredimo Belu Palanku kako bi ona bila na ponos svih nas i kako bi svi živeli u čistijem okruženju, naročito deca i mladi. Nakon uklanjanja divlje deponije u Glavaševoj ulici, ovaj prostor biće zasut rizlom, a plan je da u narednom periodu na ovom mestu izgradimo sportski teren i igralište za decu kako bi oplemenili ovaj prostor - rekao je Miljković.

Iz Opštine napominju da je nekoliko puta u poslednjih 10 godina lokalna samouprava je zajedno sa Komnisom radila na uklanjanju deponije, ali je ona ubrzo zatim ponovo nastajala, a da se godišnjem nivou izdvajaju značajna sredstva za čišćenje divljih deponija.

Opština će raditi na uklanjanju divljih deponija i u selima opštine, a nakon uvođenja kanti za smeće u Beloj Palanci, svi kontejner biće raspoređeni po mesnim zajednicama kako bi smanjili stvaranje divljih deponija - rekao je Miljković.

Iz JKP Komnis apeluju na sve građane Bele Palanke da ne stvaraju divlje deponije i da smeće odlažu u kontejnere.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miljko

    19:16 // 13. 6. 2020.

    Od ovog veci lopov ipak evo ako gledamo samo Palanku veci lopov nije postojao!

  • Slucajni prolaznik pored Predsednistva

    13:03 // 13. 6. 2020.

    ...ne bih bio iznenadjen ako se vec sutra na istom mestu sa zastavom u ruci pojavi neki drug clan koji obecava izgradnju akva parka i trznog centra na toj lokaciji sa recima: "nekada su tu bili pacovi, zmije i narkomani a vec sutra bice tu najmoderniji akva park kakvog ni Svajcarska nema..."

    • Milan

      16:37 // 13. 6. 2020.

      Već Je to urađeno u Palanci. Bazen nije dubok ni metar pa svi idu u Babušnicu da se okupaju ko ljudi.

  • ђура

    15:15 // 12. 6. 2020.

    Предизборно чишћење .
    Следеће је за четри године . На изборима је шанса да се решите лоших чистача . Не заборавите да их ви плаћате .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: