Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 5. 11. 2019.

| Društvo

Koridori Srbije: Završen istočni krak, otvaranje 9. novembra

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Klizišta nastala izgradnjom auto-puta
Otvaranje 9. novembra; foto: Lj. F.

Radovi na poslednjoj deonici istočnog kraka Koridora 10 završeni su, kažu u Javnom preduzeću Koridori Srbije, a kako dodaju, u planu je da se ova deonica pusti u saobraćaj 9. novembra, što se poklapa i sa poslednjim obećanjem ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović.

Sredinom oktobra Koridorima Srbije odobreno je dodatnih 300 miliona dinara za, kako su rekli u ovom preduzeću “završne radove na izgradnji deonice Bancarevo - Crvena Reka i za elektro-mašinsko opremanje tunela”, a rok za završetak ovih radova bio je 30. oktobar.

Sada je ova deonica u potpunosti završena, kažu u Koridorima, i ispoštovan je rok koji je bio predviđen za dodatne radove.

Završeni su svi građevinski radovi koji su preduslov sigurnog i bezbednog korišćenja autoputa za saobraćaj na jednoj od najzahtevnijih i najkompleksnijih deonica na Koridoru 10 - kažu u Koridorima.

Kompletan auto-put od Niša do granice sa Bugarskom u ukupnoj dužini od 87 km, građani će moći da koriste od 9. novembra, dodaju u ovom Javnom preduzeću, za kada je zakazano svečano otvaranje.

Ipak, tu neće biti kraj radovima, jer ostaju radovi na trajnoj stabilizaciji 2 kosine koji će se odvijati i tokom naredne godine.

Radovi na trajnoj stabilizaciji dveju kosina će se odvijati i tokom 2020. godine, ali to nikako neće uticati na bezbedno odvijanje saobraćaja na ovom delu trase autoputa - saopštavaju u Koridorima.

Otvaranje deonice od 22,5 km od Proseka do Crvene Reke za 9. novembar zakazala je i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, koja je najavila i kompletno ispitivanje šta se sve dešavalo na izgradnji ovog puta u poslednjih 20 godina.

Izgradnju je obeležilo konstantno probijanje rokova, asfalt koji je popucao i pre otvaranja i brojni problemi sa izvođačima.

Direktor izgradnje u Koridorima Srbije Aleksandar Senić rekao je da je kompletan krak koštao 476 miliona evra, a samo je u poslednja 2 meseca Vlada Srbije doplatila je, najpre više od 1,4 milijardi dinara, a onda i dodatnih 300 miliona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Novakovic

    18:32 // 12. 11. 2019.

    Da li ste prosli istim putem ovih dana.....2 zakrpe na putu vec, put koji trucka sve vreme. A u tunelu ne moze poruka da se napise kolko je ravan asfalt.
    Lepo izgleda ovako i lepi predeli ali neko bi trebao da odgovara za kvalitet puta .....tj.neravnine na putu.

  • Djunta

    19:21 // 6. 11. 2019.

    Masakr salama podrigusa na pomolu!

  • ne li ti reko

    15:35 // 5. 11. 2019.

    Znači otvoriće ga još jedanput. Ne kaže se džaba do tri puta pomaže bog. Ne bi bilo loše, da dok su tu otvore i deo puta kod Brzog Broda , neku trafiku i sl.
    I da se provozaju starim putem ka Pirotu, da vide u kakvom ga stanju ostavljaju građanima iz lokala na korišćenje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: