Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 18. 3. 2016.

| Društvo

Kostićeva preuzima nišku Upravu za obrazovanje

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
mk
Nova načelnica Uprave za obrazovanje i TV lice; foto: YouTube

Dosadašnja pomoćnica načelnika Uprave za socijalnu zaštitu i autorka emisije “Život preko reda” na TV Zona plus Marina Kostić, nova je načelnica Uprave za obrazovanje, nakon što je Jelica Velaja podnela ostavku.

Kostićeva je postala načelnica po ovlašćenju i na toj funkciji će biti do raspisivanja konkursa, a najviše 6 meseci.

Gradonačelnik Niša kaže da je reč o mladoj i energičnoj osobi, a načelničko mesto će biti izazov za nju.

Smatram da Marina Kostić ima dovoljno znanja o radu u Gradskoj upravi, pogotovo ima dosta iskustva u radu sa osnovnim školama kojih je u gradu 53 ili 55, sa energijom koju mlada osoba treba da ima… A to će biti trend ako ja ostanem gradonačelnik, da mlade osobe pokažu i iskažu svoju želju za dokazivanjem i radom - rekao je Perišić.

Na novinarsko pitanje da li jedna mlada osoba sposobna da vodi jednu tako ozbiljnu Upravu koja je trenutno u problemima, a posebno imajući u vidu da dolazi iz potpuno druge Uprave, Perišić odgovara:

I ja sam bio načelnik jedne sasvim druge uprave, a zvala se Odeljenje za invazivnu dijagnostiku i pejsmejkere i trudio sam se da ove 3 i po godine na mestu gradonačelnika Niša da odgovorim na sve obaveze i naučim sve što je bilo potrebno da bih bio dobar gradonačelnik - zaključio je Perišić.

Kako je rečeno na sednici Veća, Marina Kostić je diplomirani psiholog, a u Upravi za socijalna pitanja radi od 2007. godine. Autor je istraživanja o vršnjačkom nasilju u školama, član Školskog odbora Osnovne škole “Učitelj Tasa”, a radila je kao školski psiholog u OŠ “Čegar”.

Doktorand je psihologije na Filozofskom fakultetu u Nišu i ima položen stručni ispit za rad u organima državne uprave.

mk2 U emisiji "Život preko reda" gostovao i gradonačelnik Perišić; foto: YouTubeAutorka je i voditeljka emisije “Život preko reda” na Televiziji “Zona plus” koja se bavi životnim temama, a među gostima su neretko političari i funkcioneri iz Niša.


Perišić: Velaja otišla iz moralnih razloga

Iako je i u svojoj ostavci, a tako je rekla i novinarima “Južnih vesti” dosadašnja načelnica Uprave za obrazovanje Jelica Velaja rekla da podnosi ostavku iz ličnih razloga, gradonačelnik Perišić kaže da je nakon razgovora sa njom zaključio da su razlozi ipak moralni.

Odnose se, kako kaže, pre svega na probleme u funkcionisanju Uprave i finansijskom disciplinom sa kojima načelnica nije mogla da se izbori.

Zbog svega što se dešavalo oko problema u koje smo dovedeni zbog obaveza prema školama, zbog cele situacije gospođa Velaja je smatrala da je jedan moralan čin da podnese ostavku. Zahvaljujem joj se na dosadašnjem radu i želim da istaknem da je ovo jedan korektan postupak - rekao je Perišić.

Podsetimo, krajem januara Ministarstvo finansija je ukinulo transfere ka Gradu zbog blokiranih računa škola. Sve to je stvorilo dodatne probleme u funkcionisanju Grada.

Gradonačelnik kaže da su sve škole ukupno tada imale 1.535 neplaćenih računa prema dobavljačima i izvođačima radova, a ukupan dug je bio 46 miliona dinara. Neki su, kako kaže Perišić, čak i bili plaćeni, ali nisu bili rasknjiženi.

U međuvremenu se nešto plaćalo, sređivana je papirologija i računi, pa su danas, kaže gradonačelnik, obaveze škola 425.000 dinara.

Gostovanje gradonačelnika Zorana Perišića u emisiji nove načelnice Uprave za obrazovanje

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lex speciallis

    23:20 // 20. 3. 2016.

    Kuku majko...pa ima li vise tog dna da ga dotaknemo!

  • rada

    16:56 // 20. 3. 2016.

    Mistična,može da vodi GRAND PARADU!Ljudi ovo je cirkus

  • I život i funkcija preko reda

    18:15 // 19. 3. 2016.

    Da li je moguće da u jednom univerzitetskom gradu na čelu gradskih uprava i svih javnih preduzeća bivaju postavljene isključivo osobe čije su najveće kvalifikacije po preporuci gradonačelnika poziranje i poznanstvo sa njim? A gde su dokazi o stručnosti - rezultati rada, postignuća, nagrade... argumentovane prednosti u odnosu na ostale kandidate?
    Još jedan veliki cirkus u našem malom gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: