Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:13, 7. 7. 2022.

| Društvo

Leskovački autoprevoznik ukinuo polaske ka selima, opozicija traži raskid ugovora

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Prevoz Leskovac
Prvo poskupljenje, a zatim i ukidanje prevoza; foto: M. M.

Prigradski prevoz u Leskovcu poskupeo je još krajem prošle godine, a dozvolu za nove cene prevoza leksovački većnici uscojilu su tek pre nekoliko nedelja. Ipak, osim poskupljenja na koje se odavno već žale, meštani okolnih sela sada tvrde da je autoprevoznik Frenki bez ikakve najave obustavio polaske, te zahtevaju hitnu reakciju nadležnih, dok iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” traže hitan raskid ugovor sa tim autoprevoznikom.

Prošle nedelje bez prevoza ostali su meštani Vinarca i Donjeg Stopanja, a od ove nedelje neredovno autobusi idu i ka Turekovcu, jednom od većih sela na teritoriji Leskovca.

Putnici se žale da nakon obustave moraju da se snalaze na različite načine, a da najviše problema imaju oni koji rade do kasnih popodnevnih sati.

Prvo poskupljenje, a sada i obustava. Bukvalno nije bilo nikakve najave, samo više autobusi ne idu. Naša sva sela nisu previše udaljena od grada, ali je mnogima ipak to problem. Problem je i za one koji imaju automobile, jer sada moraju po svoje članove da odvoze i razvoze. Moramo doći do svojih poslova, neko će ovo morati da reši, prošlo je već nedelju dana, nikakve reakcije nema - kaže meštanin Donjeg Stopanja.

Od ponedeljka neredovno autobusi Frenkija idu i ka Turekovcu, koje je od Leskovca udaljeno više od 7 kilometara. Meštani ističu i da su pojedini morali da plate taksi kako bi se u posle posla vratili kući.

Nije potpuno obustavljen, ali recimo popodne ne idu njihovi autobusi. I preko dana nekad ih ima i voze, nekad ne. Takva situacija je od ponedeljka kada smo završili drugu smenu i kada nismo imali načina da se vratimo kući. Oni koji nisu imali koga da pozovu išli su taksijem. Turekovac je jedno od najvećih sela u ovom kraju, ali verovatno im se ne isplati, što ne sme da bude opravdanje - žale se Turekovčani.

Da će svi autoprevoznici morati da poštuju red vožnje, na sednici Gradskog veća kada je dozvoljeno povećanje cena prevoza, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je tada i kazao da se mnogi autoprevoznici tako ponašaju jer u Leskovcu postoji samo jedan saobraćajni inspektor koji ne može sve sam da pokrije.

Zbog čega autobus ne idu ka pomenutim selima novinar Južnih vesti pokušao je da sazna i od samog autoprevoznika, međutim na postavljena pitanja nisu želeli da odgovore.


Opozicija traži hitanu reakciju Grada i raskid ugovora sa ”Frenkijem”

Iz jedine opozicione stranke u Skupštini Grada najoštirje osuđuju ponašanje autoprevoznika, za koga kažu da je vrlo blizak gradonačelniku Cvetanoviću, te da ih takvo ponašanje ne čudi. Ipak, traže reakciju nadležnih, a zahtevaju i da svi ugovori budu raskinuti. Za Leskovac zajedno Opozicija tvrdi da je autoprevoznik blizak vlasti; foto: M. M.

Radi se o autoprevozniku koji poznat po tome što je glavni prevoznik mitingaša SNS-a. On se tajkunski ponaša prema vlasti. Obaveza Grada je da raskine ugovor sa tim autoprevoznikom. Ovo je samo varnica, a nastaće i požar, jer svi autoprevoznici gledaju u Frenkija. Ako nema sankcija prema njemu, a nikad ih nema, onda nema nikakav problem - rekao je odbornik Nenad Zdravković.

On ističe i da priča da ka selima Vinarce i Donje Stopanje ima divljih prevoznika, koji mu uzimaju putnike ne pije vodu, jer je, kako kaže, upravo Frenki prvi počeo sa tim divljim prevozom još dok je radila državna firma Jugekspres.

Podsetimo, iz Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” tražili su i povratak i uvođenje besplatnog gradskog prevoza, pošto on na teritoriji Grada Leskovca on već godinama ne funkcioniše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    10:45 // 11. 7. 2022.

    Linije nisu ukinite,samo je redukovaj be. polazaka,u skladu sa letnjom redom voznje!Tako je svake godine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: