Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 14. 4. 2021.

| Društvo

Lončar: Niš će dobiti još jednu Gradsku bolnicu

Autor:Milica Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Lončar
Niš uskoro dobija novu bolnicu

Niš će uskoro dobiti još jednu bolnicu, koja će se nalaziti na ulazu u Grad i biće spona između Doma zdravlja i Univerzitetskog kliničkog centra, najavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Nova bolnica čiju je gradnju ministar Lončar najavio u Nišu, biće rađena po uzoru na bolnicu u Batajnici. Dok traje pandemija, biće namenja kovid pacijentima.

Kada se steknu uslovi biće gradska bolnica, a cilj je da rasteretimo Klinički centar. Nakon godinu dana epidemije, vidimo da je Nišu neophodna jedna takva zdravstvena ustanova - kazao je Lončar.

Dodao je da je Nišu potrebna i još jedna poliklinika i da je naložio da nadležni urade projekat. Lončar je ukazao na problem parkiranja oko UKC-a, koji kaže mora biti rešen jer kako navodi, nigde u svetu pacijenti ne dolaze do klinike autom, već plaćaju najskuplje parkiranje ispred tih ustanova.


Nema opuštanja, broj vakcinisanih raste

Epidemiološka situacija u zemlji je bolja i broj vakcnisanih raste, kaže Lončar. Poručio je da nema potrebe da se uvodi obavezna vakcinacija, dokle god u rekordnom roku troše sve vakcine koje imaju na raspolaganju. Važno je što pre povećati kapacitete zelenih zona, kako bi nekovid pacijenti mogli da brže dođu do pregleda.

Kako se prazni bolnica u Kruševcu, tako ćemo kovid pozitivne iz Niša tamo da šaljemo, da bi se Univerzitetski KC što više rasteretio - rekao je Lončar.

Naglašava da nema opuštanja i da ako se vakcinišemo ovim tempom, krajem juna ili početkom jula možemo da očekujemo da uspostavimo kontrolu na epidemiološkom situacijom.

Ministar Lončar je sinoć izjavio da je do sada od virusa preminulo 14 lekara. Podatke Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, koji navode da je od korone umrlo više od 100 lekara, odbacuje.

Postoje činjenice, mi za svakog lekara imamo tačne podatke gde je radio, kako se zarazio i od čega je preminuo - kaže Lončar.

Ministar Lončar prisustvovao je danas otkrivanju spomen- ploče u Urgentnom centru, posvećenoj dr Miodragu Laziću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • TuRb●BOT

    23:30 // 16. 4. 2021.

    @Iva
    Nisi bila u ratu i ne mozes mi sada pisati o hirurzima na prvoj liniji fronta, koji spasavaju vojnike, civile...Jos jednom, stidi se !? Sujeta...

  • Moebius

    08:25 // 15. 4. 2021.

    Koji lekari će raditi tamo. Već godinama nema specijalizanata, a na klinikama su najmladji lekari 50+ godina. Kad će oni stići da obuče specijalizante da ih zamene? Da li će dečiji hirurg, opšti hirurg, da radi u sali do penzije???

  • JA

    07:27 // 15. 4. 2021.

    KADA KRECU SA IZGRADNJOM PSIHIJATRIJSKIH BOLNICA, CINI MI SE DA SE U POSLEDNJE VREME TRAZI TAMO MESTO VISE ILI CE NAM ONI SVOJIM OBECANJIMA DRZATI MASOVNU PSIHOTERAPIJU? SAMO DA BI BILA USPESNA PSIHOTERAPIJU I PACIJENTI MORAJU SARADJIVATI STO JE NE IZVODLJIVO, PA PUNO PUTA SMO IZIGRANI, NE DAMO VISE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: